La Diputació de Tarragona ha acollit aquest dimecres la reunió del principal òrgan de decisió del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, que permet que set organismes públics i privats del territori treballin conjuntament per tal que les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l'Ebre esdevinguin referents pel turisme familiar. El projecte, liderat per la Diputació, es va presentar públicament el mes de maig de l'any passat i aquesta és la primera trobada del seu Consell General des d'aleshores, que acull els màxims representants de les entitats participants.
La trobada ha comptat amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, a més de representants de les diferents entitats sòcies beneficiàries del projecte, cada una de les quals està al capdavant de com a mínim una de les operacions que el conformen. Entre ells, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el vicerector d'Innovació i Transferències del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Medina, el president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, entre d'altres.
A més també hi han assistit representants de les entitats participants no beneficiàries, és a dir, aquelles que tot i no coordinar cap de les operacions si que hi col·laboren. També ha participat del Consell General del PECT TurisTIC en família el sub-director general de Cooperació Local, Jordi Castells. El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars.
D'aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre "es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar", s'ha apuntat.
Sinergies entre socis
El projecte PECT TurisTIC en família promou, a través de la seva operació de Coordinació, "que els tècnics a càrrec de les diferents operacions treballin de manera coordinada, facilitant la interacció entre ells", s'ha subratllat. Així, disposen d'una plataforma en línia col·laborativa, on es comparteix documentació legal i administrativa, informació d'interès, a més d'altres eines de comunicació.
Aquesta manera de treballar "també vol incentivar sinergies entre diferents socis, com la que ha permès que el CENFIM hagi obert una oficina al Parc Científic i Tecnològic de Catalunya a Vila-seca", s'ha afegit.
Amb aquesta nova ubicació el treball coordinat entre els dos ens és més fàcil, a més d'apropar-se a d'altres institucions, com la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili o la Federació Empresarial de Turisme de la demarcació de Tarragona per part del CENFIM.
Això afavoreix l'operació que coordina aquest organisme, Laboratori d'hàbitat, que pretén desenvolupar metodologies per a la creació d'equipament d'interiors per allotjaments turístics adaptats al públic familiar.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics