Dissabte, 28 de Novembre de 2020

La Conca impulsarà millores a totes les seves depuradores

L'objectiu és que la millora en els sistemes informàtics, de seguretat i equips moderns les converteixi en referent

24 de Setembre de 2015, per Josep Lluís Eras/ EPN
  • El Consell Comarcal de la Conca busca l'eficiència energètica de les depuradores i optimitzar-ne també l'eficiència

    CCCB

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà assenyala que s'està actuant en totes les estacions depuradores de la comarca fruit del nou conveni amb l'empresa gestora. L'objectiu és reduir la despesa energètica, fer millores i renovar maquinari.

Amb les actuacions, que abasten programes informàtics d'emergències i manteniment, el control de cada planta, la millora en la seguretat laboral i la inversió en equips d'última generació, s'espera que els centres de tractament siguin un referent en la gestió de sistemes d'aigües residuals al país.

Així, s'ha adquirit un nou quadre elèctric a l'estació de bombament del Parc Fluvial de l'Espluga de Francolí, automatitzant els equips i evitant avingudes d'aigua d'entrada. També s'ha construït una caseta perquè els treballadors tinguin la màxima seguretat al lloc de treball.

A Montblanc i Senan s'estan fent els projectes de remodelació de les casetes de control. A Senan s'està adequant la caseta a les necessitats de treball i a Montblanc es redistribuirà tot l'edifici i es farà una nova zona per ampliar el laboratori i el magatzem. També s'adequaran els sistemes de control remot de la resta de depuradores, ja que aquesta instal·lació és la seu central pel que fa a la part administrativa i analítica de la gestió. D'altra banda, a Montblanc també es farà una millora per augmentar el rendiment i reduir la despesa energètica.

A Santa Coloma de Queralt s'estan col·locant nous equipaments que, entre altres, ajudaran a fer que l'eliminació de matèria orgànica en el reactor sigui més eficient.

Pel que fa a la depuradora de Solivella, l'última en posar-se en funcionament dels sistema a la comarca, s'ha anat automatitzant i adaptant a la gestió de la resta de depuradores de la Conca de Barberà. Aquest any es preveu ajustar encara més els seus equipaments amb l'objectiu d'optimitzar energèticament el funcionament i adaptar les sales destinades al tractament de fangs a la tecnologia vigent.

Entre d'altres millores, també es destaca l'estudi que es farà del col·lector de Vimbodí a l'Espluga per detectar les possibles entrades d'aigües blanques i poder assegurar que el tractament de les aigües que arriben de la depuradora de l'Espluga són exclusivament residuals, fent que el cost de la seva gestió es redueixi.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics