El CDO (Centre de Desenvolupament de l’Oli) reconeix des de fa nou anys els millors olis d’oliva verge extra que s’elaboren al territori. Actualment, el CDO està gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Els premis anuals consisteixen en la compra, per part del CDO, d’ampolles dels olis guardonats, amb la finalitat de fer-ne difusió a través d’obsequis promocionals. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l’etiqueta dels envasos de l’oli d’oliva verge extra. En l’acte d’aquest divendres, els guanyadors també han rebut com a premi un diploma acreditatiu i un setrill elaborat artesanalment al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.
També han assistit a l’acte la diputada delegada de l’àrea de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé; el regidor de Medi Ambient del Consistori reusenc, Hipòlit Monseny; el director territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Anton Ballvé; la cap del Panell Oficial de Tast d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, Àngels Calvo, i el director del CDO, Càndido Álvarez. L’acte, presentat per la periodista Sílvia Sagalà, ha comptat amb la ponència “Reptes per al desenvolupament de l’Oleoturisme”, a càrrec de Jaume Salvat, llicenciat en Geografia per la URV i representant del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (PCTTO)-Universitat Rovira i Virgili.
Ens de dinamització del sector oleícola
En el parlament de cloenda del lliurament de premis, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha felicitat els guanyadors i tots els participants “per la qualitat de l’oli que produeixen”, tot afegint que aquests guardons “serveixen per dinamitzar el sector i per donar a conèixer aquest valuós producte”. Poblet ha destacat la importància de la producció oleícola, a la qual, ha dit, “hi podem afegir el valor d’una qualitat creixent i de la innovació estratègica”. Finalment, el president de la Diputació de Tarragona ha fet èmfasi en la tasca del Centre de Desenvolupament de l’Oli i en el seu paper de dinamització del sector oleícola del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
A banda de dinamitzar el sector a les comarques de Tarragona i promoure l’oli d’oliva verge extra, el CDO actua com a agent aglutinador de totes les entitats relacionades amb el sector de l’oli. El CDO forma part de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO), organisme que té com a objectiu constituir, des dels ens locals o municipis associats, una plataforma de coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l’oli. L’AEMO està formada per 98 municipis, 6 diputacions, un consell comarcal, un consorci, una mancomunitat i 8 consells reguladors.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics