Dimarts, 19 de Gener de 2021

La inesperada majoria absoluta d’Eduard Rovira consolida l’estabilitat a Torredembarra

ERC enceta una reflexió “profunda i calmada” per explorar si governa en solitari o si estén la mà al PSC

30 de Maig de 2019, per ACN
  • Rovira ha aconseguit majoria absoluta

    ACN

Eduard Rovira serà l’alcalde de Torredembarra (Tarragonès) durant quatre anys més després d’haver assolit una majoria absoluta de nou regidors. En una entrevista a l’ACN, el cap de llista d’ERC admet que s’esperaven créixer el 26-M, però no d’una manera tan “aclaparadora” i amb tanta “solvència”. Els resultats electorals passen pàgina definitivament a les etapes convulses del passat i avalen l’estabilitat aconseguida en el darrer mandat gràcies a un pacte de govern entre ERC, el PSC -que també ha cotitzat a l’alça- i amb Alternativa Baix Gaià -que s’ha quedat fora del consistori-.

Els republicans obren un període de reflexió “profunda i calmada” per decidir si governen en solitari o si estenen la mà als socialistes en un saló de plens que passarà de vuit a quatre grups municipals. L’increment de participació el 26-M, que ha superat el 61%, ha fet que els republicans hagin passat de quatre a nou regidors i que formacions com Avui Democràcia, la CUP i el PP no hagin aconseguit superar el tall del 5% i hagin quedat excloses del consistori.

Al contrari del què havia passat en els darrers mandats, la vila es queda amb un plenari poc fragmentat amb ERC (9 regidors), PSC (4), Cs (3) i Junts (1). A més, cal remuntar-se al mandat 1987-1991 per trobar la darrera majoria absoluta –aconseguida aleshores per Celestí Salort (GIT). El cap de llista d’ERC, Eduard Rovira, opina que “molta gent ha valorat l’acció de govern i la tranquil·litat que hem donat, i volen que seguim treballant”. Rovira admet que intuïen un ascens perquè “la sensació ja era al carrer”, però que no s’esperaven fer-ho amb tants vots. “Estem agraïts de la confiança i ens sentim responsables perquè hem de respondre encara més a aquesta confiança que ens han donat”, assenyala.

Després d’haver aconseguit acabar un mandat complet per primer cop en més dues dècades a Torredembarra, Rovira creu que la clau de l’èxit ha estat prioritzar els interessos de la vila i no posar el pacte amb el PSC i l’ABG en perill per partidismes o individualismes. “Volíem donar serenitat i tranquil·litat, ser pragmàtics i no fer volar coloms, i així ho hem fet. Aquest és el mèrit, haver aguantat el pacte malgrat les qüestions externes, que també han afectat. El poble ha sabut agrair aquesta serenor i que no ens haguem barallat”, destaca l’alcalde.

La incògnita ara és saber si ERC decidirà fer valdre la majoria absoluta per governar en solitari o si pactarà un acord de govern o de governabilitat amb el PSC. Rovira assegura que “totes les alternatives i possibilitats estan damunt la taula” i que la decisió final serà el fruit d’una reflexió “profunda i calmada”. El republicà recorda que hi intervenen molts interlocutors i no descarta que pactes extramunicipals puguin tenir algun efecte al municipi. “El plantejament és que el prioritari sigui Torredembarra, com vam fer quatre anys i, per tant, prendrem decisions a partir de les converses que puguem tenir”, insisteix.

Els principals reptes de Rovira per al nou mandat són enllestir el cobriment de la piscina ara que el consistori està “sanejat” financerament i es pot endeutar, rehabilitar l’antic escorxador i culminar el projecte de l’administració electrònica per tal de facilitar la participació ciutadana. A més, té la intenció de recuperar projectes que havien quedat aturats. Fer oblidar els escàndols del passat L’Ajuntament ha passat pàgina dels escàndols de suposada corrupció al municipi, que van donar lloc al mediàtic cas del 3%.

Cal recordar que el juny del 2014 la Guàrdia Civil va detenir l’aleshores alcalde Daniel Masagué (CiU), el qual haurà d’afrontar, a final de setembre, el primer judici d’una de les nou peces separades del cas. Rovira considera que “tot el que ha passat anteriorment és producte de polítiques de capelletes i d’interessos particulars, però això ja s’arreglarà als jutjats”. “Nosaltres hem estat per treballar de forma seriosa, amb calma i sense fer coses estranyes.

Es tractava de demostrar que allò del passat ja no hi és”, apunta. En aquest sentit, l’alcalde republicà detalla que en el darrer mandat no s’ha contractat personal a dit, s’han obert borses de treball per a poder cobrir substitucions, s’han fet “un munt de contractes que estaven pendents i més que caducats”, s’ha posat al dia el departament d’activitats i s’ha millorat la inspecció d’obres, entre d’altres. “Hem aplicat uns criteris de gestió correctes i sense favoritismes ni clientelisme, treballant amb correcció dins els marges legals”, tanca Rovira.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics