Dijous, 13 de Maig de 2021

Entre veïns, ens quedem

19 de Setembre de 2019, per Valentín Rodríguez

Quan al mes de març vam decidir concórrer a les eleccions municipals ho vam fer amb el convenciment de poder enriquir el debat sobre el futur de la ciutat i aportar idees noves davant la situació de paràlisi que patia i pateix la ciutat. Amb la experiència dels anys dedicats al moviment veïnal i les aportacions de persones d’altres àmbits, vam engegar un projecte amb l’objectiu de tornar la il·lusió als veïns, a portar la seva veu a l’Ajuntament i a fer de Reus una ciutat de referència en els àmbits socials, culturals, econòmics...

L’únic dubte que teníem era si els documents de constitució d’Entre Veïns arribarien a temps per poder presentar una candidatura amb cara i ulls. Gràcies a la feina dels nostres assessors, els documents van arribar a temps i, gràcies a la complicitat de molta gent, vam poder confeccionar una llista crec, honradament, que no res tenia a envejar a les presentades per formacions amb més experiència i història.

Tot va venir rodat. Vam poder confeccionar la llista sense problemes, i fins i tot vam comptar amb la complicitat d’aquells que, amb les seves crítiques, ens van proporcionar titulars a la premsa, publicitat gratuïta que des d’aquí agraïm. I pràcticament sense haver aixecat el vol ens vam veure immersos en la campanya electoral, amb un pressupost d’uns 600 euros i amb moltes ganes de treballar per la ciutat i els seus veïns. Tant des del punt de vista personal com col·lectiu, l’experiència va se molt enriquidora, tot i que vam rebre alguna clatellada, suposo que per la inexperiència en batalles electorals.

Passades les eleccions, amb un resultat crec que bastant digne considerant la joventut del partit i el pressupost, ens vam donar unes setmanes per valorar i analitzar si el nostre projecte tenia futur i cabuda dins l’espai polític de la ciutat, o bé si havia estat fruit d’un dia i calia tancar la barraca. La veritat és que el termini d’unes setmanes es va fixar per intentar refredar l’eufòria de molta gent, que des del primer moment es va comprometre amb Entre Veïns.

Tot i aquesta voluntat d’actuar amb prudència i no deixar-nos portar pels sentiments, era clar des del primer moment que Entre Veïns continuaria com a part de les propostes polítiques de la ciutat. I per què? Doncs per moltes raons, però la principal és que considerem que cal continuar treballant pels barris de la ciutat, pels més cèntrics i pels més perifèrics, pels veïns de Reus que necessiten que la seva veu arribi a l’ajuntament, per la millora de les infraestructures de la ciutat, per la cultura, per la integració, la convivència i el civisme, per les nostres mascotes… Resumint, per Reus.

I ho farem des d’un punt de vista constructiu, aportant idees i projectes, però també criticant i actuant com a real oposició quan considerem que l’equip de govern no actuï correctament. Amb un govern amb majoria, més que mai cal una oposició forta i contundent, propera al ciutadà i allunyada de les velles polítiques, una oposició que es preocupi pels ciutadans de Reus i no pels pactes contra natura, de 'qué hay de lo mío'.

Amb aquest esperit, des d’aquesta nova formació treballarem per la ciutat, amb la voluntat de servei que ens ha caracteritzat i que guiarà les nostres actuacions. Tenim molta feina per endavant, però amb el compromís del nostre equip i la ganes de millorar la ciutat segur que ens consolidarem i serem un referent. Hem nascut per quedar-nos, i ens quedem.

Valentín Rodríguez és el president d'Entre veïns.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Dr Francis  20 de Setembre de 2019

Ben fet

crec que es bo per la ciutat , tot i que crec que potser podrieu fer un esforç i juntar.se anb ara reus ja que sembla teniu molts punts en comú. Junts haguéssiu tret un altre regidor i penso que una força reusenca sense lligams exteriors és un actiu per la ciutat.

Reportatges