La 26a Nit del Foc omplirà dissabte de diables, bèsties i pólvora el barri antic de Cambrils. La festa començarà a les 6 de la tarda amb el correfoc infantil, que enguany protagonitzarà la Farnaqueta, una nova bèstia de foc de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. El nou element festiu apareixerà i actuarà per primera vegada en públic amb un grup de portadors i timbalers infantils, que s’estrenaran a la plaça amb vestimenta pròpia. Al correfoc infantil també hi participaran els Diables Infantils Els Cagarrieres de Cambrils, els Diables de les Borges del Camp i els Diables Petits d’Altalfulla.
A continuació, després del correfoc infantil, una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran a la plaça de la Vila, on a dos quarts d'11 de la nit s’iniciarà el correfoc pels carrers del barri antic fins a la plaça del Setge amb la participació dels Diables de Balaguer, Vila-seca, Pratdip, Lleida, Gelida i Cagarrieres de Cambrils, acompanyats de La Galera dels Cagarrierres de Cambrils, el Lluert, la Cabra de Reus, Lo Drac Carrincló de Lleida, la Farnaca, el Grup de Timbalers Cop de Cap de Cambrils i els gegants Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones. La Nit del Foc continuarà amb l’encesa final i l’espectacle pirotècnic i acabarà amb el concert de l’Orquestra Mitjanit i Dj Ceba al Parc del Pinaret.
La Nit del Foc s’ha anat consolidant any rere any com un dels moments més rellevants de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, sempre la nit del primer dissabte de setembre i coorganitzada per Tota l’Endenga i l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració del Ball de Diables Els Cagarrieres.
La història de la primera bèstia infantil de foc cambrilenca
La Farnaqueta és el primer element festiu infantil de foc cambrilenc i es presentarà al correfoc infantil de la Nit del Foc de dissabte. Des de fa mesos, el creador de la Farnaca, Ramon Aumedes, ha treballat al seu taller escultòric Sarandaca de Granollers per donar vida a la Farnaqueta. Igual que la seva mare Farnaca presentada fa 11 anys, la nova bèstia infantil està inspirada en el mateix element escultòric amb baix relleu de la façana de l’església de Santa Maria de Cambrils.
El pregó del foraster
Aquest cap de setmana arrenquen els 10 dies més forts de la Festa Major, que s’allargarà fins el 17 de setembre amb un extens programa d’activitats per a tots els gustos i edats. Després d’actes previs com la Fira del Disc i l’Aplec de Sardanes, i abans de la Nit del Foc, aquest divendres 1 de setembre, a dos quarts de 9 del vespre, el polifacètic actor Quim Masferrer donarà la sortida oficial a la Festa Major.
El presentador i guionista del programa 'El Foraster' de TV3 oferirà un espectacle a la plaça de l’Ajuntament per intentar descobrir com és Cambrils i la seva gent. L’actor arribarà al municipi sense cap guió après i disposat a parlar amb els veïns i veïnes del municipi per treure’n les seves pròpies conclusions.
Diada Castellera
El cap de setmana es completarà amb la Diada Castellera de Festa Major a la plaça de la Vila a càrrec dels Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo, que se celebrarà diumenge 3 de setembre, a les 6 de la tarda, a la plaça de la Vila.
La festa continuarà la setmana que ve amb animació i espectacles infantils, la Pujada de la Galera i l’actuació de Miquel del Roig, la Diada de Festa Major i el Seguici Festiu, la 7a Festa Bastonera i el concert de la Diada amb Toquem Fusta, Dr Prats, Zoo i Xeic.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics