Dissabte, 27 de Juliol de 2024

La URV començarà a formar professors en anglès per potenciar la internacionalització dels estudis

El Consell de Govern aprova un pla de consolidació del model de gestió de campus per unificar-los

25 de Febrer de 2016, per ACN
  • El rector de la URV, Josep Anton Ferré

    ACN

La Universitat Rovira i Virgili (URV) vol començar a acreditar la docència en anglès per potenciar la internacionalització. En aquest sentit, el Consell de Govern ha aprovat aquest dijous el Pla per a l’acreditació de Docència en Anglès (DANG). Segons ha explicat el rector, Josep Anton Ferré, cal fer “un esforç important” per promoure l’ensenyament en anglès, especialment en màster però també en graus, i “atreure més estudiants”. El pla aprovat ha de servir per donar suport al professorat que imparteixi docència en anglès dins de programes impartits íntegrament o parcial en anglès. El Consell de Govern també ha aprovat un pla de consolidació del model de gestió de campus per unificar-los.

Amb l’objectiu de fomentar una oferta docent coherent i estable en anglès, Ferré ha explicat que “cal un pla pensat per ajudar al professorat” per tal que “facin més bé aquesta feina” i “desenvolupar aquestes habilitats per deixar de fer classe en català o castellà per fer-la en anglès”. La idea de la universitat és proposar una oferta docent en anglès que englobi graus multilingües, un itinerari, un màster o una menció amb el compromís de continuïtat en el temps.

Amb aquest pla, esperen que s’eliminin les barreres lingüístiques per a poder augmentar la matrícula d’arreu del món als graus i màsters, així com millorar les competències lingüístiques de l’alumnat i atraure talent per captar “els millors estudiants” de doctorat, màster i grau. Finalment, confien que la mesura servirà per facilitar la creació de dobles titulacions internacionals.

Unificació de campus
 
Pel que fa a la consolidació del model de gestió de campus, la URV vol unificar els campus Sescelades, Catalunya i Bellissens. La idea és que els professors que treballin al campus tinguin “un servei de finestreta única”, independentment del departament on estiguin. El sistema hauria de funcionar també per alumnes, fent que tinguin un servei de finestreta única independentment si estan matriculats a una facultat o a una altra.

Comissió 25 anys
 
El Consell de Govern també ha aprovat la creació de la comissió URV 25 anys, per organitzar l’aniversari del naixement de la universitat. La inauguració de l’aniversari serà al setembre, quan començarà el curs acadèmic 2016-17; i la clausura serà amb l’inici de curs 2017-18. La comissió haurà de potenciar la visibilitat de la universitat i connectar amb l’entorn social per explicar les previsions de futur de la universitat, tant en docència com en internacionalització i responsabilitat social, segons ha explicat en roda de premsa el rector de la URV.

Informe de “persones que fan la URV”
El rector de la URV també ha aprofitat per presentar per primera vegada l’informe ‘Les persones que fan la URV’, on es detalla el nombre de persones que treballen a la universitat i les dades en referència a l’evolució de plantilles, la composició, la distribució per campus, la participació d’homes i dones i les remuneracions mitjanes, entre altres. Amb el document, el Rectorat pretén mostrar que “malgrat les reduccions pressupostàries i de nova contractació, la URV ha conservat un volum de personal” considerable.

Nomenament de nous càrrecs
 
Durant el Consell de Govern també s’han fet canvis en el nomenament de càrrecs acadèmics: Lluís Marsal és el vicerector de personal docent i investigador i Montserrat Giralt la vicerectora de política acadèmica i de qualitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. C. O.  25 de Febrer de 2016

Saber més idiomes està molt bé!

No hi ha dubte que el idioma dels anglesos i d'altres països de l'entorn té un lloc privilegiat però no es pot està recolzant, peti qui peti, davant el fet que volen ser únics. La feina de formigues que duen a terme està fent que la penetració dels seus conceptes idiomàtics inundin qualsevol altre llengua. No pot ser que, diàriament, acceptem formes angleses en lloc de trobar fórmules pròpies. És com el cavall d'aquell militar:

Reportatges