Dilluns, 08 de Març de 2021

L'Ajuntament de Cambrils deriva 159 noves famílies a la Xarxa de distribució d'aliments

17 d'Abril de 2020, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Cambrils

    Reusdigital.cat

Des del 16 de març, el departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils ha derivat 159 noves famílies (294 persones adultes i 172 menors) a la Xarxa de distribució d'aliments per fer front a la urgència social sorgida arran de la pandèmia. Aquesta xifra suposa un augment del 57% de les derivacions a la Creu Roja i Càritas, que actualment distribueixen aliments a un total de 436 famílies de Cambrils. Fonts municipals han exposat que cal tenir en compte que el consistori ha prorrogat de forma tàcita les derivacions realitzades abans del confinament i, per tant, mentre duri la situació d'alarma es continuaran donant productes alimentaris a les 277 famílies que ja s'estaven atenent.

 Les noves derivacions, segons s'ha precisat, són principalment famílies que pateixen les conseqüències de la no incorporació al món laboral en l'inici de la temporada de Setmana Santa o que s'han vist afectades per ERTOS, i que en aquest moment no tenen possibilitat de cobrir, per si mateixes, les seves necessitats bàsiques d'alimentació i higiene.

20.000 euros en targetes de prepagament

L'Ajuntament de Cambrils ja ha lliurat a les entitats de la Xarxa un total de 200 targetes de prepagament amb un import de 50 euros cadascuna, i té previst lliurar en breu 500 targetes més carregades amb 20 euros. La mesura, s'ha subratllat des del consistori, té un triple objectiu: complementar el lot amb la compra de productes frescos (carn, verdura i peix) i portar així una dieta més equilibrada; reforçar els recursos de la Xarxa, i limitar el risc, reduint la necessitat d'aprovisionament setmanal de productes.

La regidora de Benestar Social, Hélèn Arcelin, ha explicat que tota aquesta tasca "no seria possible sense la implicació, dedicació i esforç realitzat per part de les entitats Càritas i Creu Roja i particularment els seus equips humans, integrats principalment per persones voluntàries, que en moments tant complexes com l'actual mantenen ferm el seu compromís amb la comunitat".

Canvis en el sistema de recollida i mesures de protecció

La declaració de l'estat d'alarma també ha obligat a la Xarxa a adequar la seva organització i funcionament per complir les mesures de confinament i evitar contagis. Amb aquest objectiu, s'han hagut de reajustar procediments i col·laborar més estretament amb les entitats encarregades de la distribució perquè tot el teixit de voluntariat que hi treballa adopti les mesures de prevenció. Amb la nova organització, les entitats realitzen una distribució setmanal d'aliments per atendre les necessitats emergents i de les persones que ja són usuàries del servei.

Però la situació actual, s'ha descrit des de l'Ajuntament no permet que les famílies puguin escollir els productes segons els punts atorgats per les seves característiques socioeconòmiques. Per això, s'ha canviat el sistema de recollida i cada família rep un lot mensual, equivalent als dos lots que li correspondrien en funció de la seva puntuació. Càritas i Creu Roja també han col·laborat en la distribució de 390 mascaretes que van fer un grup de persones voluntàries cosidores de Cambrils. En cada lot d'aliments s'hi han afegit dues mascaretes, facilitant així de material de protecció personal per a les famílies més vulnerables.

D'altra banda, des del grup logístic del Pla d'emergència municipal es dona suport mitjançant persones voluntàries a les necessitats puntuals de la Xarxa, com és el lliurament de lots a domicili quan no és possible el desplaçament de la persona interessada.

Declaració de la renda 

Per altra banda, a causa de la situació actual el consistori no podrà oferir enguany l'atenció presencial de la campanya de la renda. L'Ajuntament, doncs, no col·laborarà amb l'Agència Tributària per a la confecció de les declaracions de la renda que cada any s'oferia per tal que els cambrilencs i cambrilenques no s'haguessin de desplaçar a altres poblacions.

La regidoria d'Hisenda de l'Ajuntament ha fet arribar a la població la informació dels terminis i els mitjans disponibles per fer la declaració, que s'ha de presentar entre l'1 d'abril i el 30 de juny. A més a més, qui tingui dubtes o vulgui demanar més informació pot trucar al 901 33 55 33 o al 91 554 87 70 (de dilluns a divendres, de 9:00 a 19:00 hores).

En un altre ordre de coses, L'Ajuntament de Cambrils s'ha adherit al Decàleg per a la recuperació sòcioeconòmica dels municipis de Catalunya elaborat per l'Associació Catalana de Municipis i Comarques(ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L'acord s'ha formalitzat per decret d'alcaldia amb el consens de tots els grups municipals de l'Ajuntament. El document planteja 55 accions concretes a efectuar per part de totes les administracions amb l'objectiu de reforçar el sistema sanitari, abordar la crisi social i les necessitats de les persones més vulnerables, i fer front a la crisi econòmica.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics