Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Més de 1.500 experts participaran a Salou en un simposi mundial sobre nutrició avícola

El congrés, organitzat per l’IRTA, tindrà un impacte econòmic d’uns 2,2 milions d’euros al territori

03 de Maig de 2017, per ACN
  • Pla general de la finca de l'IRTA a Constantí, el Mas de Bover, amb la fàbrica de pinsos al fons

    ACN

Més de 1.500 experts en nutrició avícola participaran del 8 a l’11 de maig en el 21è Simposi Europeu sobre Nutrició Avícola (ESPN), que enguany se celebrarà al Centre de Convencions de PortAventura. Organitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’esdeveniment és el més rellevant del sector a nivell mundial i aplegarà delegats, nutricionistes, professos, científics i empreses d’una seixantena de països. El simposi constarà de conferències i grups de discussió que abordaran aspectes relacionats amb l’alimentació dels animals i la seguretat alimentària. L’organització estima que la celebració del congrés tindrà un impacte econòmic al territori d’uns 2,2 milions d’euros.

Durant quatre dies, el simposi esdevindrà un lloc de trobada i d’intercanvi d’abast mundial sobre el present i el futur de la nutrició animal. L’avicultura és l’àmbit de producció que més creix en el sector càrnic, per sobre d’un 10% anual, i és també el que ofereix una major eficiència productiva, segons ha assenyalat el director del centre de l’IRTA de Mas Bover i president del comitè organitzador local, Joaquim Brufau.

El sector avícola treballa per guanyar eficiència productiva de cara a l’horitzó 2050, en què es preveu que la població mundial assolirà la xifra de 9.000 milions de persones. El simposi abordarà qüestions com ara la millora de la termoregulació dels animals en les explotacions -per evitar l’estrès per calor- i la recerca d’avenços en el camp de l’alimentació.

En aquest sentit, l’avicultura explora incorporar biotecnologia per millorar la capacitat digestiva dels aliments i aplicar tecnologia sobre la producció de pinsos per garantir la salut intestinal dels animals, evitar malalties i reduir el consum d’antibiòtics, segons ha apuntat Brufau. Un dels reptes del sector és diversificar el model actual d’alimentació de les aus, que ara està basat en la soja i el blat de moro, i que en el futur podria incorporar els pèsols, els insectes i les plantes marines.

Actualment, Catalunya produeix el 25% de la carn d’aus de l’Estat en 1.210 explotacions i produeix el 8,6% dels ous. A més, compta amb la presència d’importants empreses punteres a nivell científic i tecnològic per al sector. L’avicultura va ser el primer sector ramader que va iniciar un procés de desenvolupament industrial intensiu a l’Estat i, de fet, va tenir la ciutat de Reus com un dels seus màxims exponents a mitjans del segle vint.

Precisament, la implantació històrica d'aquest sector al territori és un dels motius pels quals l’IRTA ha decidit celebrar a la Costa Daurada l’European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN), un congrés que es va iniciar l’any 1977 i que té lloc cada dos anys. La 21a edició espera assolir la xifra de 1.700 assistents -entre delegats i acompanyants-, la més alta de totes les celebrades fins ara. En conjunt, hi haurà participants d’una seixantena de nacionalitats i més de la meitat seran de fora de la Unió Europea. L’esdeveniment compta amb el suport de 32 empreses patrocinadores i la col·laboració dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.

L’IRTA és l’institut d’investigació adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat que està dedicat a la investigació en els àmbits de la producció vegetal, la producció animal, les indústries alimentàries, el medi ambient i el canvi global, i l’economia agroalimentària. La institució disposa d’una dotzena de centres i estacions experimentals arreu de la geografia catalana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics