Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Es reprèn el cicle La Ciència del Vi impulsat per la URV al Castell del Cambrer

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera

17 de Gener de 2024, per Reusdigital.cat
  • Una de les jornades del cicel 'La Ciència del vi'

    Cedida

Amb el títol "De la vinya al celler" continua aquesta setmana el cicle La Ciència del Vi, impulsat per la Universitat Rovira i Virgili, al Castell del Cambrer de Reus. La sessió, que es farà aquest dijous dia 18 de gener a les 7 de la tarda, anirà a càrrec de Míriam Lambreave, investigadora del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. 

El cicle La Ciència del Vi consta de nou sessions mensuals, que van començar el mes d'octubre i que es fan a raó d'una cada més, i està pensat per fer divulgació científica. Inclou una xerrada sobre el món del vi per part d'investigadors i investigadores de diferents disciplines científiques i doncents de la Universitat, i el tast de dos vins de la DO Montsant. Es vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca.

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal i des de diferents perspectives. Per aquest motiu hi participa personal investigadors i docents de diferents àmbits de la recerca que es fa a la Universitat. A més, el cicle permetrà conèixer i tastar alguns dels millors vins dels cellers de la DO Montsant, presentats pels seus responsables.

Les sessions, que són gratuïtes, es fan una vegada al mes fins al juny –són sempre dijous a les 7 de la tarda al Castell del Cambrer- i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a www.comciencia.urv.cat/vi. Les inscripcions per a cada xerrada s’obriran el dia 1 de cada mes, ja que l’aforament és limitat.

Aquesta iniciativa, que es va fer durant el 2019 a Tarragona i va quedar afectada per la pandèmia del coronavirus el 2020, està organitzada per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la Facultat d’Enologia i la DO Montsant, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de Reus, a través de l'Institut Municipal Reus Cultura. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges