Dilluns, 08 de Març de 2021

La URV, entre les primeres universitats de l’Estat

segons el rànquing de la Fundació Conocimiento y desarrollo (CYD)

28 de Maig de 2020, per Redacció
  • Estudiants al campus Vila-seca de la URV

    URV

La Universitat Rovira i Virgili (URV) obté la màxima qualificació en rendiment global en 22 dels 37 indicadors avaluats per la Fundació Conocimiento y Desarrollo (CYD) i és la vuitena amb més indicadors en aquest grup de major rendiment. Destaca sobretot en transferència de coneixement, segons s'ha destacat des del centre. 

El rànquing analitza les universitats en cinc àmbits: ensenyament i aprenentatge; recerca; transferència de coneixement; orientació internacional, i contribució al desenvolupament regional. En la posició global es troba entre els 10 primers llocs de les 76 universitats del sistema universitari estatal que s’han analitzat, empatada amb la Carlos III de Madrid. Les millors posicions les aconsegueix en transferència de coneixement i es troba al tercer lloc, just després de l’Autònoma de Barcelona i de la Politècnica de Catalunya, amb set dels vuit indicadors analitzats situats a la franja de major rendiment.

Pel que fa a les universitats que tenen un nombre més elevat d’indicadors al grup de major rendiment, la URV es trobaria en la vuitena posició estatal (l’any passat era la 10a) i en la cinquena catalana. En aquesta edició, les 15 universitats de l’estat que destaquen per tenir un nombre més elevat d’indicadors al grup de major rendiment relatiu són: Autònoma de Barcelona, ​​Barcelona, ​​Navarra, Pompeu Fabra, Autònoma de Madrid, Ramon Llull, Carlos III de Madrid, Universitat Rovira i Virgili, Pontifícia Comillas, Deusto, Mondragon Unibertsitatea, Girona, Politècnica de Catalunya, València-Estudi General i Politècnica de Madrid.

Aquesta és la setena edició del rànquing CYD que mitjançant un sistema d’indicadors mesura la qualitat dels sistema universitari espanyol i permet comparar el rendiment de les universitats en els diferents àmbits. En total inclou 76 universitats espanyoles públiques i privades de totes les comunitats autònomes. La classificació la coordina el catedràtic d’Economia Aplicada Martí Parellada i es basa en els objectius i la metodologia de l’U-Multirank que elabora la Comissió Europea.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics