Dimecres, 02 de Desembre de 2020

Mont-roig del Camp impulsa un concurs públic per vendre disset solars municipals per 3,5 milions

Són terrenys repartits per tot el terme amb una superfície total de 33.147 metres quadrats i amb usos residencials, industrials i rústics

22 de Novembre de 2018, per ACN
  • Un dels terrenys que es posaran a la venda

    ACN

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha decidit impulsar un concurs públic per vendre 17 solars de la seva propietat repartits per tot el terme i que tenen usos residencials, industrials i rústics. Tenen una superfície de 33.147 metres quadrats un preu de sortida en el seu conjunt de 3,48 milions d'euros, iva inclòs. La licitació es publicarà oficialment dilluns i el termini per presentar les ofertes, obligatòriament de manera individual per a cada solar, s'obrirà el 27 de novembre i acabarà el 17 de desembre.

El consistori té previst fer diverses inversions que estan supeditades a la recaptació que pugui fer amb la venda dels solars. En un comunicat, l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha explicat que des del consistori es descarta fer de "promotor immobiliari" i construir habitatges en els solars. "El que toca és afrontar inversions bàsiques pendents al municipi, com enllestir la xarxa de clavegueram, la urbanització de carrers o nous equipaments", ha afegit el batlle, que creu que amb la venda d'aquestes parcel·les es pot donar impuls a les inversions "imprescindibles".

Les ofertes s'han de presentar sempre a l'alça i per aquest motiu no s'admetrà una oferta per un import menor de la valoració de cada parcel·la, tal com indica el procediment legalment establert d'alineació de finques del patrimoni municipal, que està regulat per la normativa patrimonial de les administracions locals catalanes. Els solars que es posen a la venda procedeixen del patrimoni municipal que s'ha anat ampliant els darrers anys a partir de cessions en el desenvolupament urbanístic de diverses zones del municipi.

De les 17 parcel·les que es posen a la venda, la major part d'aquests són d'ús residencial. Es tracta de 13 solars urbanitzables a la zona del Club de golf Bonmont, una parcel·la urbanitzable a Costa Zèfir i una altra a Les Pobles. També hi ha una parcel·la industrial al Polígon Industrial Les Sorts de Mont-roig de 3.773 metres quadrats amb un preu de sortida de 328.689 euros, més iva. També es posa a la venda una parcel·la rústica de 12.000 metres quadrats a Les Pobles amb un preu de sortida de 377.703 euros, més iva.

Els preus de sortida de tots aquests terrenys els han posat els tècnics municipals que han fet una valoració a la baixa dels preus de mercat per tal de donar una sortida a totes les parcel·les. Al concurs s'hi pot presentar qualsevol persona, sigui natural o jurídica. Els criteris que es faran servir per valorar les ofertes presentades serà la millor oferta econòmica que comptabilitzarà el 90% com a màxim.

El 10% restant sortirà del compromís d'incloure al futur projecte constructiu sistemes de cases intel·ligents i ecològics, amb un màxim de cinc punts; i pel compromís d'executar les obres amb una constructora amb algun treballador amb un percentatge de discapacitat superior al 33%.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics