Dijous, 07 de Desembre de 2023

S'aprova la memòria justificativa del parc eòlic públic municipal de Vandellòs i l’Hospitalet

31 de Març de 2023, per
  • Parc eòlic de la serra del Vilobí

    ACN

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat inicialment aquest dijous 30 de març la memòria justificativa del projecte de construcció, gestió i explotació d’un parc eòlic municipal, així com la creació de la societat mercantil que permetrà al consistori exercir aquesta activitat econòmica, i els seus estatuts, amb els vots a favor del PSC, la CUP, Cs i el PP; l’abstenció de JxCat i el vot en contra de la FIC.

Per mitjà d’aquest acord, el ple ha acceptat les conclusions de la memòria que ha elaborat la comissió d’estudi designada a la sessió plenària de l’1 de desembre de 2022 i integrada per l’alcalde i tres membres més del consistori (la secretària, l’interventor i el gerent de l’empresa municipal de Promoció econòmica, IDETSA) i per tres tècnics externs del sector jurídic i energètic (Maite Masià, exdirectora de l’Institut Català d’Energia; Jaume Marfà, advocat professor de la facultat de Dret d’ESADE; i Santiago Parés, físic especialista en energies renovables i sector eòlic).

Per construir el parc eòlic caldrà instal·lar prèviament una torre anemomètrica al paratge del Coll de Balaguer, per acabar de mesurar la fora del vent. La instal·lació d’aquesta torre, valorada en 80.000 euros, està actualment en procés de licitació i haurà de registrar dades durant 12 mesos.

El mateix període serà també el que duraran les obres de construcció del parc eòlic. La producció esperada és de 38.000 MWh/any i a partir de diferents escenaris es planteja la viabilitat i solidesa del projecte. En funció de la PPA (Power Purchase Agreement) i el nombre d’anys (entre 20, 25 o 30), la Taxa Interna de Retorn (TIR) se situa entre el 6-10%.

Un cop aprovada inicialment la memòria i la creació de la societat mercantil (Vandellòs Hospitalet Renovables) i els seus estatuts, la memòria i els estatuts de la societat mercantil seran sotmesos al tràmit d’informació pública per un període de 30 dies, durant els qual es podran presentar al·legacions i reclamacions.

Si no es presenta cap al·legació o reclamació, seran aprovats definitivament sense necessitat d’un acord posterior. Quan estigui aprovada la memòria definitivament es podrà licitar la construcció i instal·lació de la torre anemomètrica, constituir la societat mercantil i demanar l’autorització a la Generalitat de Catalunya per evacuar la producció del parc eòlic.

Llegiu també:

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges