Dimecres, 19 de Juny de 2024

Cambrils aprova la nova ordenança de Convivència Ciutadana

31 de Març de 2023, per Marc Busquets Obré
  • Estel Romeu

El ple municipal de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat inicialment la nova Ordenança de Convivència Ciutadana, que substituirà el text aprovat l'any 2008, amb la voluntat d'adaptar les conductes tipificades al moment actual. L'ordenança, que ha estat estancada durant els darrers anys, "pretén preservar el respecte individual i col·lectiu, la tolerància en la diversitat de costums i de cultures, i la posada en valor dels espais públics, perseguint aquelles conductes que les posen en risc".

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David Chatelain, ha apuntat que "s'ha treballat un text que incorpora moltes novetats i que vindrà acompanyat d'un quadre de sancions actualitzat, tot i que es poden substituir les multes per treballs en benefici de la comunitat en certs supòsits".

A tall d'exemple, s'incorporen conductes considerades impròpies, com l'assetjament sexual, l'exhibicionisme, i en general els actes contra la llibertat o indemnitat sexual que no siguin constitutius de delicte (ja que en aquests supòsits s'ha d'aplicar el Codi Penal). Tanmateix s'han recollit propostes que s'havien aprovat en forma de mocions als plenaris, com les sancions pel fet de transitar pel municipi sense samarreta (tret dels llocs on és habitual el seu ús, com la banda de mar dels passejos marítims o els espais d'accés a les platges).

També es regula la prohibició de la mendicitat, però incorporant tot un seguit de mesures per tal de reconduir els possibles infractors cap els serveis socials. Una altra novetat és una regulació més específica de l'incivisme al voltant de la gestió dels residus urbans, incorporant normes relatives al correcte ús dels contenidors.

El control del compliment de la normativa comptarà amb una campanya específica i una ampliació de la gestió dels residus orgànics dels restaurants que millorarà substancialment la situació de les bateries de contenidors. Respecte als animals, s'enduriran les sancions per defecacions de gossos als carrers que no siguin recollides, i a partir de l'entrada en vigor serà obligatori netejar amb aigua les zones on els animals facin les seves miccions. 
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges