Dimarts, 11 de Maig de 2021

Una guia mostra la flora de la serra de Vandellòs, la vall de Llors i l'Hospitalet de l'Infant

El llibre es presenta aquest dijous 30 d’abril, a les 20:00 h, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant

30 d'Abril de 2015, per Redacció
  • Camins de la Vall de Llors

    Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cossetània Edicions, amb el suport de l’Asociación Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), han editat la ‘Guia de camp de la flora de la serra de Vandellòs, la vall de Llors i l’Hospitalet de l’Infant, que anat a càrrec d’Agustín García i Roberto Bueno. Aquesta guia va especialment dirigida a aquelles persones observadores a les quals els agrada conèixer millor tant l’entorn natural on viuen, la xarxa de camins i corriols de la zona i tota la varietat de plantes existents. La presentació del llibre tindrà lloc aquest dijous 30 d’abril, a les 8 del vespre, a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant.

Amb aquest llibre, els autors volen destacar “les meravelles que amaguen les plantes de la zona, des de les més grans fins a les més petites”. Moltes d’elles, són qualificades com “veritables joies botàniques, i totes són singulars i úniques, capaces de sorprendre’ns florint fins i tot als llocs més insospitats, guarnint i creant paisatge”. La guia s’ha escrit procurant utilitzar els termes botànics més senzills que fos possible. Quan això no ha pogut ser, i s’han utilitzat termes als quals el lector aficionat no està acostumat, aquests es ressalten en negreta.

Els seus autors han recopilat en aquestes pàgines 366 espècies diferents, amb les quals pretenen oferir una visió general, no completa però sí representativa, del conjunt d’espècies vegetals que es troben en aquesta zona, unes 865 espècies diferents repartides en 101 famílies i 448 gèneres. Només s’hi han inclòs les plantes vasculars, de manera que no hi apareixen hepàtiques, molses, líquens ni fongs. Les diferents espècies de plantes descrites es presenten amb fotografies i text simultàniament.

Cada fitxa de la guia comença amb un quadre que inclou la família a la qual pertany determinada espècie. Després se cita el nom científic, a continuació, i sempre que n’hi hagi, se’n citen els noms populars més comuns tant en català com en castellà. Després de la nominació de la planta hi ha la o les fotografies que la identifiquen, i després s’acompanya d’un text que descriu amb detall els caràcters més significatius de cadascuna de les espècies. Al final s’inclou l’època de floració i les dimensions aproximades.

Les espècies vegetals s’han agrupat dins la guia per famílies i gèneres. No s’han separat les plantes herbàcies de les llenyoses, ja que de vegades passa que en una mateixa família botànica poden aparèixer tant arbres com herbes. Al final del llibre s’ha inclòs un índex alfabètic d’espècies, perquè sigui fàcil trobar la pàgina on s’ubiqui una planta, ja sigui per família o per qualsevol dels seus noms científics, català o castellà.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges