Dijous, 22 de Febrer de 2024

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova un pressupost de més de 25 MEUR per al 2024

L'informe contempla unes xifres basades en 'el control de la despesa pública i l'austeritat'

01 de Desembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Imatge de la sessió plenària del 30 de novembre

    Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat el pressupost municipal per a l’exercici de 2024 amb els vots a favor a favor de Més Municipi, Acció Municipal, la FIC i el PP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP. El pressupost agregat, integrat pel del propi Ajuntament, els organismes autònoms (els patronats municipals dels Mitjans de Comunicació, de l’Escola de Música i de la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 25.424.715,46 euros. Pel que fa als pressupostos de les societats anònimes municipals, únicament consolida a nivell pressupostari el d’IDETSA, perquè Llastres Serveis Municipals es finança, segons les dades extretes de la liquidació de l'anualitat 2022, en un 75,35% amb ingressos de mercat (el pressupost consolidat, que no inclou el de Llastres, és de 21.868.345,97 euros al Pressupost d'Ingressos i 21.803.119.43 euros al Pressupost de Despeses).

"Són uns pressupostos basats en l’austeritat, el control de la despesa pública, la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal", ha argumentat l’alcaldessa, Assumpció Castellví, en el moment de presentar-los.

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 20.110.789,55 euros, un 6,59 % superior al de 2023. D’aquests diners, el 13,49%, en concret 2.713.788,04 euros, seran destinats a inversions.

Entre les inversions previstes destaquen la de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant (1.230.000 euros), la de la restauració de l’antiga residència del Poblat d’Hifrensa (278.736,15 euros), la de millora de les platges (95.000 euros), la de la millora d’edificis municipals (95.000 euros) i la del projecte de redacció de la nova comissaria de la Policia Local (87.232 euros).

L’alcaldessa també ha remarcat que el percentatge de rati de deute viu serà del 0% i que l’Ajuntament assumirà íntegrament l’increment del 35% del servei de la recollida i tractament de la brossa. El consistori ha decidit no apujar les taxes d’aquest servei als veïns i veïnes "per contribuir a que el conjunt dels habitants del municipi puguin afrontar millor els problemes derivats de l’alta taxa d’inflació, així com els increments de preu de l’energia i de la cistella de la compra", ha argumentat l’alcaldessa.

Pel que fa a les despeses de personal, el pressupost municipal inclou una previsió de l’increment salarial màxim de la plantilla del 2,5%, previst pel pacte entre el Govern de l’Estat i les organitzacions sindicals CCOO i UGT.

Quant als capítols d’ingressos, l’alcaldessa ha explicat que s’incrementarà molt el capítol d’impostos directes. Fruit de la revisió feta per Base Gestió d’Ingressos de la Diputació de Tarragona, a petició de l’Ajuntament, s’ha detectat un error en les potències declarades per les empreses Alpiq Energia España SAU i Naturgy Ciclos Combinados SL a l’hora de pagar els impostos per la seva activitat econòmica (IAE). Aquest error ha comportat que l’Ajuntament hagi deixat d’ingressar aproximadament 1.200.000 euros en els darrers 4 anys.

En el capítol de Transferències de capital, consten les subvencions que l’Ajuntament té previst rebre durant el 2024 per executar inversions. Entre altres, la segona distribució del Fons de Transició Nuclear, amb un import de 810.000 euros, que es destinaran a actuacions i activitats de promoció econòmica vinculades a les subvencions municipals; l’assignació del programa del 2% Cultural de Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana al Projecte de restauració de l’antiga residència del Poblat d’Hifrensa (Etapa 1a Façanes, Coberta i Ascensor), xifrat en 167.241,69 euros; la subvenció de l’ACA destinada a la millora i renovació de les xarxes de subministrament d'aigua en baixa i per a la millora de la digitalització dels sistemes de gestió de l'aigua urbana, dotada amb 152.016,15 euros; i els Fons Europeus Next Generation destinats a la construcció de la nova residència de la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant, dels quals resten per reconèixer 82.329,24 euros.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics