Dimecres, 03 de Març de 2021

El catedràtic d'Economia reusenc, Jordi Bacaria, nou director del CIDOB

El seu nomenament és fruit d'un concurs internacional al qual es van presentar una vuitantena de candidats

26 de Juny de 2013, per ACN
  • Jordi Bacaria és el nou director del CIDOB

    euroregioeuram.eu

Jordi Bacaria, actualment codirector de l'Instituto de Estudios de la Integración Europea a Mèxic i editor de la revista "Foreign-Affairs Latinoamérica", ocuparà la vacant deixada pel seu predecessor, Jordi Vaquer.

Incorporació de nous patrons

Durant la reunió del Patronat també s'ha acordat la integració de tres nous patrons: Sixte Cambra, president del Port de Barcelona; Miquel Nadal, director de la Fundació RACC i Valentí Roqueta, president de l'empresa vitivinícola Roqueta Origen. Aquests nomenaments consoliden el procés d'ampliació del Patronat que va iniciar Carles A. Gasòliba quan van prendre possessió del seu càrrec al maig de 2012, amb l'objectiu de donar entrada a destacats membres de la societat civil catalana i reforçar la representativitat de tot el territori català.

Amb aquestes tres incorporacions el Patronat del CIDOB queda des d'avui integrat per les següents institucions: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació, Ministeri de Defensa i Consell Interuniversitari de Catalunya. També en formen part patrons a títol personal: Carles A. Gasòliba (president), Javier Solana (president d'honor), Salvador Alemany, Josep Antich, Joaquim Boixareu, Sixte Cambra, Francesc Caminal, Antoni Esteve, Miquel Nadal, Francesc Planas, Antoni Pont, Josep Ribera, Narcís Serra i Valentí Roqueta.

Biografia de Jordi Bacaria


Jordi Bacaria (Reus, 1952). És llicenciat en Ciències Econòmiques (1975) i Doctor en Ciències Econòmiques (1981) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de l'any 2000 ocupa el càrrec de codirector de l'"Instituto de Estudios de la Integración Europea" a Mèxic, una institució que compta amb el finançament de la Comissió Europa i l'Instituto Tecnológico Autónomo de México.
També és director, des de febrer de 2009, de la revista "Foreign-Affairs Latinoamérica" editada a Mèxic.

És membre de FEMISE (xarxa Euro-Mediterrània d'instituts d'anàlisi socioeconòmica); i expert en les comissions d'Acreditació de professorat i Verificació de plans d'estudi de l'ANECA (Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación).

Ha estat degà de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UAB (1986-1988) i director de l'Institut Universitari d'Estudis Europeus (1988-1992; 1994-2000). De l'any 2000 al 2009, va coordinar el Programa de Doctorat en Relacions Internacionals i Integració Europea de la UAB.

És autor de publicacions sobre integració econòmica, Amèrica Llatina, economia de la Mediterrània, institucions monetàries i elecció pública.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics