Dilluns, 02 d'Octubre de 2023

Llauradó proposa 'Clau Cultura18', un abonament destinat a activitats culturals

Per a les persones que fan divuit anys

23 de Maig de 2023, per Redacció
  • Llauradó i Recasens han presentat l'abonament cultural

    Cedida

La cap de llista dels republicans a Reus, Noemí Llauradó, ha presentat, acompanyada de Dani Recasens, número 2 de la llista republicana, les propostes destinades a l'àmbit cultural. En aquest sentit, han destacat el programa Clau Cultura18, bons de 50 euros per als nois que facin 18 anys per destinar-los a activitats culturals que es duguin a terme a Reus. "La ClauCultura18 conté 50 euros per abonar el preu de les accions, programes i esdeveniments amb entrada d'arts en viu com poden ser espectacles teatrals, concerts, festivals, exhibicions... que es duguin a terme a la ciutat de Reus per a totes les persones que compleixen 18 anys a partir de l'entrada en vigor del programa", ha detallat la candidata.

Aquest abonament, que serà compatible amb qualsevol descompte preexistent i sigui quina sigui l'entitat promotora de l'activitat sempre que l'ajuntament hi participi a través de qualsevol fórmula, "aposta per reforçar un dels eixos de treball en l’àmbit cultural en aquest mandat com ha estat la democratització de la cultura a Reus per arribar a nous públics i que l’oferta cultural sigui més accessible". "L'objectiu és oferir a les persones que compleixen aquesta edat un incentiu econòmic per apropar-se a esdeveniments d'interès cultural i afavorir l'adhesió a l'activitat cultural i artística de la ciutat. Com dèiem, aquest programa aprofundeix en dos dels objectius que Esquerra es va plantejar a l’inici del mandat i que volem consolidar com són la democratització de la cultura i l’accés a nous públics", ha indicat Llauradó, qui ha afegit que "perquè la porta de cultura i l'educació s'obren amb la mateixa clau. Perquè la cultura és una eina clau per al benestar de les persones és la cultura. Perquè la cultura és clau per al desenvolupament de l'esperit crític i creatiu i perquè la cultura a Reus té un pes específic molt important i cal donar-hi suport amb diferents iniciatives".

En aquest sentit, la cap de llista republicana també ha indicat que treballaran per incrementar el pressupost de l’Ajuntament de Reus destinat a cultura fins al 4% del total. "La cultura és un dels elements imprescindibles per a la qualitat de vida de les persones i, per tant, cal assegurar al màxim els fonaments sobre els quals bastim el Dret a la Cultura. Ens proveeix d’eines utilíssimes per millorar l’esperit crític i creatiu de la ciutadania, afavorir la cohesió social, l’esperit de pertinença i col·labora de forma necessària amb l’Educació al llarg de la vida. És per aquest motiu que cal assegurar que el pressupost municipal destinat a l’àmbit s’adequa a aquest pes real i específic. La cultura representa, a més, també un sector productiu important per al Valor Afegit Brut de la ciutat i participa indirectament, a més, de la generació de riquesa i l’augment del propi valor patrimonial de la ciutat", ha explicat Llauradó.

Per acabar, Recasens ha explicat la proposta dels republicans per impulsar una direcció artística única dels tres teatres reusencs, és a dir, el Teatre Fortuny, el Bartrina i "el futur teatre municipal que s’ubicarà a l’actual espai del Centre Catòlic". Segons ha explicat Recasens, "els espais escènics de la ciutat, el Teatre Bartrina i el Fortuny, exigeixen una organització coordinada, més encara amb la incorporació dels nous espais del Centre Catòlic, amb l’objectiu de reconnectar-los en estratègia i funcionalitat i encaminar-los, progressivament, per incrementar la formació, creació i producció, molt més enllà de la mera exhibició. Això passa per una gerència única que correspon a la gerència de ReusCultura, una direcció artística a concurs per licitació per períodes de dos anys prorrogables a dos més i un replantejament pel que fa a l’adequació dels equips tècnics".

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges