Divendres, 19 d'Abril de 2024

Els farmacèutics amenacen amb no finançar els medicaments si no cobren els deutes pendents

Els professionals exigeixen al conseller de Salut que prengui una decisió per saber qui ha de finançar els fàrmacs a partir del proper 5 de novembre

31 d'Octubre de 2013, per ACN
  • Els farmacèutics estan farts dels impagaments de la Generalitat

    ACN

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha assenyalat aquest dimecres que les farmàcies catalanes no podran continuar finançant els medicaments dels ciutadans si no cobren el deute pendent, que puja fins a 416 MEUR després que se sumin els 107 MEUR corresponents a la factura dels medicaments dispensats al setembre. A aquesta factura cal sumar-hi les pendents de pagament dels mesos de novembre i desembre del 2012 i de maig del 2013.

El president del consell, Jordi de Dalmases, ha demanat al conseller de Salut que si en el proper consell de ministres del divendres 8 de novembre no s'aprova el pla ICO proveïdors, prengui una decisió per saber qui ha de finançar els fàrmacs dels catalans. "Nosaltres som uns simples intermediaris, ells ens han de dir què és el que hem de fer, és una responsabilitat de les administracions, sigui quina sigui la decisió", ha assenyalat Dalmases. 

Preguntats per si seran els ciutadans els qui hauran de pagar el 100% dels medicaments, els farmacèutics han contestat que ha de ser l'adminsitració qui decideixi si seran els usuaris els que pagaran els fàrmacs i després se'ls reemborsarà o no. 

Segons aquest col·lectiu, la Generalitat els ha anunciat que tampoc podrà fer front a les factures dels mesos de novembre i desembre, fet que suposaria que l'impagament total ascendís fins a 600 MEUR. "La situació és insostenible, els farmacèutic no podem seguir assumint unes responsabilitats que no són nostres", ha remarcat Dalmases tot afegint que el conseller "no pot seguir amagant el cap sota l'ala".

"L'administració ens ha de dir qui ha de pagar els medicaments, no val no dir res i que cada farmacèutic vagi fent com pot", ha afegit el president de la Federació d'Associació de Farmàcies de Catalunya (FEVAC), Antonio Torres. En roda de premsa, ha explicat que des del 2011 més de 20 farmacèutics han deixat de prestar activitat perquè han estat inhabilitats pels seus deutes.

Els farmacèutics creuen que s'han convertit en "moneda de canvi d'un altre problema". Per això, demanen que les administracions es posin d'acord i els informin de com s'hauran de finançar a partir d'aquest 5 de novembre els medicaments i que deixin "d'utilitzar a les farmàcies com a una pilota de tennis".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics