Adolfo García se situa líder de la Volta ciclista a la província de Tarragona

Va acabar sisè en la contrarellotge de l'Hospitalet de l'Infant i cinquè en la segona etapa, a la Pobla de Mafumet

25 de Juny de 2017, per Redacció
  • Adolfo García és l'actual líder de la prova

Cedida

El corredor Adolfo García (Bicis Esteve) serà el rival a batre aquest diumenge en la tercera i última etapa de la 55a. Volta Ciclista a la província de Tarragona, ja que aquest dissabte ha aconseguit acabar sisè en la primera etapa, la CRI de l'Hospitalet de l'Infant, i cinquè en el sector vespertí, a la Pobla de Mafumet, situant-se líder abans dels 84 quilòmetres de la darrera jornada que decidiran a Reus el vencedor d'aquesta edició.

García, que competeix en la categoria màster 40, ha sabut situar-se i rendir bé en totes dues etapes i, tot i no guanyar cap d'elles, ha aconseguit treure 10 segons als seus immediats perseguidors en la general, Miguel Ángel Cherino (CME) i Francesc Boscà (Ginestar), tots dos màster 50, que han acabat a més segon i tercer respectivament en l'etapa de la Pobla de Mafumet. Precisament el triomf en aquesta localitat del Tarragonès ha estat per a Albert Giol (No Limits), que ha superat a l'esprint els seus rivals directes entrant aquest trio de ciclistes amb el mateix temps (2h.04'50") després d'una etapa vertiginosa de 90 quilòmetres a una velocitat de 43,26 km / h.

García ha estat un dels corredors afectats per una caiguda en els primers quilòmetres de l'etapa, però ha sabut sobreposar-se per acabar ficant-se en l'escapada bona de catorze corredors que s'ha forjat a menys de vint km per a la meta. El grup s'ha entès i ha aconseguit més d'un minut respecte al gran grup on viatjava l'efímer líder.

I és que el primer de la general després de la primera etapa, la contrarellotge individual de l'Hospitalet de l'Infant de 11,5 quilòmetres, no ha pogut conservar el mallot groc a la tarda. Joan Font (No Limits), vencedor absolut en la passada edició, va començar la jornada emportant-se la victòria a la CRI després de doblar quatre rivals (15'50"). Ell va ser l'últim a sortir i va desbancar de la primera plaça a Carles Juncosa (Ciutat de Reus), segon a dos segons del guanyador. El tercer lloc va ser per a Rafael Pérez (AC Hotels), a 21 segons de Font. Aquesta alegria no l'ha arrodonit a la tarda, tot i que aquest diumenge no està ni de bon tros descartat per a la victòria final. I és que fins a 15 corredors estan a menys de 1′ 10″ d'Adolfo García, de manera que la lluita està assegurada en l'etapa que aquest diumenge tindrà com a punt de sortida i final Reus.

L'etapa que decidirà el guanyador absolut de la 55a Volta Ciclista a la província de Tarragona sortirà des del Mercat Central de Reus, on estan citats tots els participants per començar la sortida neutralitzada a les 11 del matí, circulant pel Tomb de Ravals i dirigint després cap a Constantí. El gran grup recorrerà 84 quilòmetres per Constantí, el Morell, Perafort, Nulles, Valls, Alcover, Masies Catalanes, l'Albiol, la Mussara, Vilaplana i Maspujols, acabant a l'avinguda Prat de la Riba, via que els ciclistes recorreran en sentit contrari per arribar a la meta situada davant del Mercat Central. La jornada comptarà amb el pas muntanyós del Coll de la Creu, de primera categoria (km. 62), així com pels Pallaresos, de tercera (km. 23), sense oblidar la pujada a la Mussara. També hi haurà metes volants al Morell (km. 14) i Valls (km. 39) i esprint especial a Perafort (km. 19). L'arribada dels corredors a meta, prevista al voltant de l'1.