Divendres, 26 d'Abril de 2024

Debut agredolç del CF Reus a Las Palmas

Els roig-i-negres han perdut per 2 a 0, en un partit en què s'han trobat incòmodes i a la vegada imprecisos, tant en defensa com en atac

20 d'Agost de 2018, per Xavier Turu
  • Cristian Rivera controla l'esfèrica davant la presència del roig-i-negre Carbonell

UD Las Palmas

El nou projecte de Xavi Bartolo es posava en marxa a Las Palmas (Illes Canàries). El conjunt roig-i-negre sortia a l'estadi de l'equip canari amb una alineació un pèl atípica per culpa d'uns problemes burocràtics. Inici del matx enrevessat. El rellotge de l'àrbitre s'ha hagut d'aturar al minut 4, per un fort xoc entre els dos centrals del Reus Mikel Villanueva i Catena. A la mitja hora del primer temps, el central veneçolà ha hagut de ser substituït per la forta contusió al cap.

Tot i això, els onze futbolistes reusencs que donaven el tret de sortida al primer partit oficial de l'era Bartolo, han trepitjat la gespa de l'Estadio de Gran Canaria amb ganes de donar una bona imatge des de les Illes Canàries. El nivell defensiu dels catalans era seriós, fins que al minut 15, ha arribat el primer gol de la UD Las Palmas. Error inesperat de la defensa reusenca i Rubén Castro posava per davant als seus.

Dubtes ofensius durant el primer temps

Els de Manolo Giménez pressionaven amb les línies ben altes, mentre que al Reus li costava sortir amb l'esfèric controlat i generar passades intel·ligents en atac. Un equip roig-i-negre que ha estat espès durant els primers quaranta-cinc minuts, no ha trobat una manera clara per poder arribar a l'àrea contrària. Les jugades ofensives eren intermitents i amb poc olfacte golejador. Per contraposició, tot i l'errada en defensa de la primera diana de Castro, els reusencs han estat concentrats en defensa per contrarestar els ràpids contracops del conjunt canari. El CF Reus, havia de ser pacient per trobar el seu espai en el matx. L'escenari era complicat, ja que en el rival era el clar favorit per emportar-se els tres punts. Els ganxets tenien poc a perdre i molt a guanyar.

Alfred Planas i Fran Carbia han estat els futbolistes més destacats del conjunt roig-i-negre durant el primer temps. Al minut 25, el mateix Planas ha tingut una bona ocasió per poder empatar però la seva rematada ha marxat per sobre del travesser de Raúl Fernández. Els homes de Bartolo han buscat la porteria rival amb insistència, al mateix temps que s'ha buscat profunditat i velocitat per generar jugades de perill. La tenacitat dels visitants, ha pogut servir per veure com al minut 41, Carbia tenia a les seves botes l'empat després d'una bona combinació entre Mario Ortiz i Planas.

Rubén Castro sentencia

A l'inici del segon temps, els reusencs han sortit amb una dinàmica diferent. La pilota circulava més ràpidament i les intencions del conjunt català s'executaven amb més criteri. Carbia, ha tornat a ser protagonista i al minut 48, ha tornat a tenir l'empat. Per minuts, els roig-i-negres han tingut el matx on volien, però com en la primera meitat, quan el Reus ho estava fent una mica millor i es posicionava dins del seu habitacle futbolístic, ha tornat a aparèixer Rubén Castro per posar el 2 a 0 a l'electrònic i sentenciar l'encontre.

Els reusencs ho han intentat fins al final però a l'Estadio Gran Canaria no ha sigut possible puntuar. Tot i la derrota hi ha temps suficient per acabar de polir els quatre conceptes i entrar en la dinàmica positiva i tornar a veure a aquell CF Reus que va il·lusionar durant la pretemporada.

Mikel Villanueva rep l'alta mèdia

Mikel Villanueva es troba ja a l'hotel de concentració del CF Reus després del cop al cap que ha rebut durant el partit contra la UD Las Palmas. El defensa roig-i-negre ha estat traslladat a l'Hospital Perpetuo Socorro per realitzar-se diverses proves. Els resultats han descartat patologies subjacents i, per tant, el futbolista veneçolà ha rebut l'alta mèdica

Fitxa Tècnica

UD Las Palmas: Raúl Fernández; Lemos, García, Cala, Castellano; Castellano, Rivera (Fabio 63’), Ruiz de Galarreta (Sacko 75’); Castro, Momo (Pekhart 88’) i Mir.

CF Reus: Edgar Badia; Bastos, Catena, Mikel Villanueva (Gonzalo Pereira 32’), Herrera; Juan Domínguez, Gus Ledes, Mario Ortiz, Carbonell (Adrià Guerrero 72’); Fran Carbia i Alfred (Ricardo Vaz 80’).

Gols: 1-0 Rubén Castro (15’) / Rubén Castro (69’).

Targetes grogues: Pels locals Ruiz de Galarreta (22’) i Javi Castellano (36’) i pels visitants Alfred Planas (46’) i Mario Ortiz (88’).

Àrbitre: Luis Mario Milla Alvendiz, del col·legi andalús.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 1 de LaLiga123, disputat al Estadio Gran Canaria amb la presència de 12.408 espectadors.