Dimecres, 17 de Juliol de 2024

El CF Reus ensopega a Xàtiva però segueix líder

Els roig-i-negres empaten davant l'Olímpic un encontre en què han jugat tota la segona meitat amb deu homes per l'expulsió de Fernando

20 de Desembre de 2015, per Jordi Garcia
  • Fran Carbia celebra el gol del CF Reus

Xavier Guix/ CF Reus Deportiu

El primer tram del partit ha estat de poca intensitat, feixuc. Amb tot, i des del primer minut, el CF Reus ha sortit disposat a dur la iniciativa del joc i els locals s'han limitat a defensar-se i a veure-les venir. De fet, els roig-i-negres han combinat força, però no pas en zona de perill dels valencians. Amb tot, cap al quart d'hora de l'encontre s'ha produït una bona internada a l'àrea dels valencians per part de Benito, que ha anat per terra en una lluita amb la defensa de l'Olímpic sense que el col·legiat del partit hagi assenyalat infracció.

L'expulsió de Fernando, clau

A partir d'aquell instant, els valencians ho han fiat tot a la interrupció del joc roig-i-negre a base de faltes. Això ha alentit encara més el ritme de joc del matx, ja fins llavors prou ensopit. El local Navarro ha tingut una ocasió no massa clara poc després, al minut 17, i la rèplica reusenca s'ha produït a continuació, amb un centre xut enverinat d'Ángel que per poc acaba a l'interior de la porteria del Xàtiva. Per part dels de González, un dels homes més actius del primer temps ha estat Fran Carbia, objecte de no poques faltes per part dels alacantins. Al minut 40, el petit davanter ha estat l'autor del 0-1 en un xut creuat a l'interior de l'àrea, tot i que l'alegria ha durat poc per als roig-i-negres perquè Fernando ha estat amonestat amb dues grogues i ha deixat el Reus amb inferioritat numèrica.

A la represa, Samu ha pogut batre Badia i recuperar la igualtat al marcador, però com és habitual el porter roig-i-negre s'ha lluït amb una gran intervenció. Uns instants després, al minut 47, els locals han fallat una triple ocasió amb pal inclòs en un seguit de rebots i imprecisions. El CF Reus ha fet una passa enrere i ha patit força per mantenir l'avantatge a l'electrònic. Finalment, els locals han estat capaços d'empatar mitjançant l'encert de Luismi a centrada de Samu al 60'. Un parell de minuts més tard Benito ha fet penal a un atacant de l'Olímpic, tot i que per sort per als interessos dels de González l'àrbitre Adrian Lixandru no ha assenyalat res.

La diana local ha provocat força nervis entre els roig-i-negres, que durant els següents passatges de l'encontre han anat a remolc del conjunt valencià. Els reusencs no s'han sentit massa còmodes i ni l'entrada de Colorado ni posteriorment de Vaz han canviat la dinàmica. Després d'aquesta ensopegada, el Reus es manté líder amb 39 punts, un més que el Vila-real B, que aquest cap de setmana ha fet els deures al camp de La Pobla de Mafumet. A la propera jornada, que es disputarà el 3 de gener de 2016, els de González s'enfrontaran al Cornellà de Masqué i Ñoño.

Olímpic de Xàtiva: Diego, Alexis, Arthur, Pepín, Mendoza, Polaco, Vaquero, Rifaterra (Rulo, 45'), Samu (Dani Gómez, 80'), Navarro, Luismi (Berná, 85').

CF Reus Deportiu: Badia, Benito, Dinis Almeida, Moyano, Ángel, Rafa García, Fran Carbia (Colorado, 66'), Ramon Folch, Fernando, Haro i Vítor Silva (Ricardo Vaz, 78').

Gols: 0-1, Carbia (minut 40). 1-1, Luismi (minut 60).

Àrbitre: Targetes: Per part de l'Olímpic han vist la groga Mendoza, Rulo i Berna. Pepín ha vist la doble groga i ha estat expulsat. Al CF Reus, Fernando ha estat amonestat amb dues grogues i ha estat expulsat. També l'han vista Rafa García, Vítor Silva i Haro.