Diumenge, 11 d'Agost de 2024

El poder ofensiu del Barça sentencia el Reus Deportiu Miró

12 de Juny de 2021, per
  • El Reus no ha pogut superar el Barça en les semifinals de Copa

No ha pogut ser. El Barça ha passat per sobre del Reus Deportiu (3-6), sobretot ofensivament, i serà el segon semifinalista de la Copa del Rei d'hoquei patins. Els blaugranes s'enfrontaran al Liceo de la Corunya. Els reusencs no han pogut fer res davant d'un control absolut dels visitants, que han deixat encarrilat el partit en el primer temps.

Un partit entre Reus Deportiu i Barça és sinònim de gols i espectacle, i així ha estat. Per desgràcia per als interessos roig-i-negres, a favor dels blaugranes. Els homes de Jordi Garcia han notat el desgast físic de la temporada davant d'un rival que ha estat superior en tot moment.

Un Reus amb molt de cor, però poc físic. Aquest seria el resum de l'encontre. Tot i això, el matx ha començat d'allò més bé per als roig-i-negres, quan al primer minut Panadero ha vist la targeta blava. La falta directa l'ha aprofitada Marc Julià per fer pujar el 0 a 1.

Però poc ha durat l'alegria als del Baix Camp. Al minut 5 Bargalló ha transformat la falta directa que havia provocat Marc Julià. A partir d'aquest moment, el Barça ha passat a dominar el partit i el resultat. Els roig-i-negres no se sentien còmodes sobre la pista i el plantejament tàctic del tècnic barcelonista, Edu Castro, ofegava als jugadors de Garcia. A més, el marcatge especial sobre Àlex Rodríguez provocava que gairebé no aparegués. Fruit d'aquesta superioritat, al minut 10 Pablo Álvarez ha fet l'1 a 2, de nou de falta directa.

Els reusencs es bolcaven a l'atac amb el resultat en contra, però sense encert i, en moltes ocasions, sense cap. Per aquest motiu, Jordi Garcia demanava calma des de la banqueta, conscient que el Barça podia fer el tercer gol en qualsevol contraatac. No ha estat en una jugada a la contra, però si en una d'estratègia dels blaugranes. Al minut 15 Sergi Llorca guanyava l'esquena a la defensa del Reus i aprofitava la passada de Panadero per fer l'1 a 3. Just després, Alabart marcava el quart amb un tir llunyà i Àlex Rodríguez donava oxigen als reusencs amb el 2 a 3.

Però només ha estat un miratge, a partir d'aquest moment el Barça ha premut l'accelerador en 3 minuts finals fatídics. Al 24 Rodrigues feia el cinquè dels barcelonistes i, un minut després, Bargalló transformava el 2 a 6.

El Reus ho intenta amb més cor que cap

El Barça ha sortit amb un ritme inferior en el segon temps, però conscient del treball defensiu que havien de realitzar per mantenir el resultat. Els d'Edu Castro sabien que el Reus sortiria a totes, o almenys ho intentaria, durant els segons 25 minuts. Tot i això, als reusencs els costava molt retenir els atacs visitants, però a poc a poc s'anaven trobant sobre la pista. I en una de les jugades ofensives Joan Salvat ha transformat el 3 a 6. El reusenc aprofitava una magnífica passada d'Àlex Rodríguez.

Amb el gol el Reus s'ha crescut i just després del gol ha intervingut Sergi Fernández. El Barça havia disminuït la intensitat i ho volien aprofitar els roig-i-negres per retallar distàncies. Al minut 36' Bargalló veia la targeta blava, però Marc Julià no aconseguia marcar la falta directa. En el mateix instant, i en la desena falta dels barcelonistes, Rodríguez tampoc encertava en el tir.

El Reus perdia una oportunitat d'or per aproximar-se en el marcador. Tot i això, treien força d'on fos per seguir vius en el partit. I ho han estat fins al final, topant-se una ocasió i una altra amb Sergi Fernández. La disminució de marxes del Barça ho aprofitaven els de Jordi Garcia per inquietar el porter visitant.

El Barça, conscient dels atacs reusencs, allargava les possessions i intentava adormir el partit. I així ha estat, fins a arribar a la botzina final i ser el segon finalista de la Copa del Rei d'hoquei patins.