El Reus Deportiu cau a Riazor en el primer assalt de la final de l'OK Lliga

10 de Juny de 2022, per Josep Cartanyà
  • Un instant del partit entre Liceo i Reus

Reus Deportiu

El Reus Deportiu Virginias ha perdut el primer partit de la final de la Parlem OK Lliga disputat a Riazor. El Deportivo Liceo s'ha mostrat més intens i eficaç que el Reus i, al minut 8 de la segona part, deixava amb el 5 a 0 el partit sentenciat. El gol de Julià (5-1) i la reaparició a la pista de Raül Marín han donat confiança als reusencs, que tot i la reacció no han trobat el premi del gol. La pitjor notícia és que Checco Compagno es perdrà el segon partit per acumulació de targetes.

El Liceo encarrila el matx a la primera meitat

En el partit d'avui, el Liceo ha tret profit del seu domini inicial. Al minut 7, Dava Torres donava continuïtat a un contraatac amb una passada enverinada cap a l'àrea petita, que César Carballeira ha tocat lleugerament per desviar la bola fins al fons de la xarxa (1-0).

El gol no ha canviat gaire les coses a Riazor i el conjunt gallec seguia tancant el Reus Deportiu a la seva àrea. Al minut 16, el Liceo ha robat una bola al centre de la pista, Àlex Rodríguez l'ha servit a Maxi Oruste i l'argentí ha rematat de primeres la bola que significava el segon gol dels locals (2-0).

En aquesta primera part, al Reus li costava molt arribar a l'àrea gallega. El Liceo, molt més intens, ha ampliat l'avantatge al 22' amb un gol de Roberto Di Benedetto, que s'ha fet un passadís entre els jugadors del Reus per anotar el 3-0. Amb aquest marcador s'ha arribava al descans.

Doble blava contra el Reus i el Liceo mata el partit

Al segon temps, tot i que el Reus Deportiu ha sortit més endollat, al minut 30, s'ha produït una jugada que ha perjudicat l'equip roig-i-negre. L'àrbitre ha sancionat amb targeta blava i penal una acció de Compagno -que es perdrà el segon partit- a la que també s'hi han afegit les protestes de David Gelmà, que també ha vist la blava. El penal l'ha executat Carballeira (4-0) i, a més, el Reus ha hagut de jugar els quatre minuts posteriors amb inferioritat numèrica.

El Liceo seguia amo i senyor del partit i, al minut 33, Àlex Rodríguez marcava el cinquè (5-0).

Reacció roig-i-negra pensant en diumenge

Dos minuts després, una acció de Burgaya ha estat sancionada amb la blava. Marc Julià ha retallat distàncies pel Reus anotant la falta directa (5-1).

L'entrenador reusenc Jordi Garcia ha tret Raül Marín a la pista, que reapareixia amb bones sensacions. L'entrada de Marín ha aportat un joc més directe al Reus i el Liceo s'ha vist obligat a tenir possessions més llargues per deixar que passés el temps i evitar sorpreses.

L'equip roig-i-negre ha millorat molt a la segona meitat i Carles Grau ha hagut d'intervenir en diverses ocasions per evitar el segon gol. Una d'aquestes ha estat l'aturada d'un penal llençat per Marín, a dos minuts per finalitzar el matx.

El segon partit d'aquesta final es tornarà a disputar a la Corunya, el proper diumenge 12 de juny, a les 12 del migdia.