Els roig-i-negres guanyen a plaer i se situen tercers a la classificació.

13 de Desembre de 2020, per Josep Gallofré
  • Imatge del partit d'aquest diumenge entre Reus Deportiu Miró i CH Palafrugell

Artur Àvila

Bon partit del Reus Deportiu Miró davant el CH Palafrugell. Els roig-i-negres han vençut per 7 gols a 3 sense donar cap opció al rival i es retroben amb la victòria una jornada després. Amb aquest triomf, els roig-i-negres són tercers, empatats a 26 punts amb el Lleida Llista Blava.

El Reus afrontava el partit amb les baixes importants de Raül Marín, Joan Salvat i Pablo Nájera. Es tractava, doncs, d'una bona oportunitat per als joves de la pedrera com Pol Cabré o el xilè Diego Rojas i d'altres ja consolidats al primer equip com Felipe Castro o Del Río. Els roig-i-negres han iniciat el matx amb la porteria entre cella i cella, amb ganes de treure's la pressió del damunt i oblidar ràpidament la derrota amb el CP Voltregà. En el primer minut, Del Río i Àlex Rodríguez ja han disposat d'oportunitats per encetar el marcador. Qui no ha perdonat, un minut després, ha estat Marc Julià. El jugador olotí ha creat ell mateix la jugada des del mig de la pista i ha definit a la perfecció.

El Palafrugell no s'ha arronsat amb el gol reusenc i Canet ha enviat la bola al pal. Els reusencs, per la seva part, buscaven sortir a la contra i generar espais, davant d'un rival al qual li costava replegar-se. Al 10' ha arribat el segon del Reus, obra també de Marc Julià, amb una canonada des de la frontal. Els homes de Jordi Garcia cada cop se sentien més a gust sobre la pista del Palau d'Esports amb la sensació que li estaven sortint les coses bé des d'un principi. I encara més satisfets s'han mostrat al minut 10. Ferran Giménez ha desviat un tir exterior de Rodríguez i ha marcat el 3 a 0. Aquesta era el primer gol de Giménez a l'OK Lliga.

Malgrat el domini reusenc, el seu rival no era un mer espectador i buscava retallar distàncies per entrar de nou en el partit. Al 13' Borja Ramon s'ha plantat sol davant de Càndid Ballart, però el porter reusenc ha desviat la bola. El mateix jugador ha vist com de nou el porter roig-i-negre li evitava el gol.

El Reus ha demostrat que el que va ocórrer a Sant Hipòlit va ser un accident. Aquest diumenge han recuperat de nou l'efectivitat ofensiva i el bon joc. Pablo del Río també s'apuntava al recital golejador i marcava el quart al 18'. El jugador ha aprofitat la cessió de Marc Julià per enviar a plaer la bola al fons de la xarxa. Just després el visitant Caco ha escurçat diferències. En els instants finals el Palafrugell ha reaccionat, però sense encert en els metres finals.

Continua la superioritat reusenca

La segona meitat ha començat amb domini del Reus Deportiu Miró. Els roig-i-negres han obtingut el premi del 5 a 1 al 28', quan Felipe Castro ha batut a 'Linu'. El xilè també ha estat l'encarregat de fer el 6 a 1, en finalitzar un contraatac molt ben conduït per Marc Julià.

El Reus seguia amb un domini total sobre el Palafrugell, que cada cop tenia la moral més menjada. Els visitants abaixaven els braços al minut 31 amb el setè dels de Jordi Garcia. Àlex Rodríguez s'estrenava com a golejador en aprofitar el rebot d'un penal tirat per ell mateix. Amb el 7 a 1, i amb el partit totalment controlat, Jordi Garcia ha optat per donar minuts als més joves. Han entrat la promesa xilena Diego Rojas i Pol Cabré, que debutaven a l'OK Lliga. En els últims minuts també ha participat en l'encontre el porter Gerard Montes.

El setè del Reus ha acabat d'ensorrar al Palafrugell. A més, veien com cada ocasió que disposaven era ben contrarestada per Càndid Ballart. Al 38' ho ha intentat Figa i a la contra 'Linu' ha desviat el llançament de Marc Julià. Just després, el visitant Baldrich ha errat un penal. Qui sí que ha estat encertat en el tir de falta directa ha estat Borja Ramon, que ha fet el segon de la tarda amb una falta directa.

Com era d'imaginar, el Reus Deportiu s'ha relaxat amb el resultat a favor en els instants finals. Aquesta situació l'ha aprofitada el Palafrugell per bolcar-se en atac. En un dels darrers intents ofensius, Canet ha maquillat el resultat amb el 7 a 3 definitiu.