Els portuguesos han mostrat la seva superioritat en la segona meitat, en què no han donat opcions als roig-i-negres

26 de Gener de 2024, per Jordi Benavent
  • Imatge del partit entre Reus i Benfica

Reusdigital.cat

Després de tres derrotes a les tres primeres jornades de la WSE Champions League, el Reus Deportiu Virginias ha rebut, aquest dijous, la visita d'un dels màxims favorits per endur-se aquesta màxima competició d’hoquei patins continental: el Benfica.

Els jugadors de Jordi Garcia, sense marge d'error, han volgut forçar les poques opcions que tenen per classificar-se per als quarts de final. Al final, el marcador ha estat favorable als portuguesos per 3 gols a 6, en un partit que ha tingut dues parts ben diferents.

Els dos conjunts, conscients de la importància dels punts en joc, han començat amb un ritme molt alt i ràpidament han posat a prova els porters Càndid Ballart i Pedro Henriques. Fins que al minut 8 de joc, una bona combinació de l'atac reusenc arriba fins a Marc Julià, perquè aquest, lliure de marca dins l'àrea empenyi la bola al fons de la porteria per fer l'1 a 0.

El Reus s’ha mostrat molt incisiu i amb el marcador a favor ha controlat bé el partit, mentre que els lisboetes han buscat la reacció per obtenir el gol de l'empat. Aquest ha arribat als 15 minuts, quan Gonzalo Pinto ha rebut una bola dins de l'àrea roig-i-negra i ha sorprès Càndid Ballart amb un xut per baix (1-1).

En la primer meitat, el partit ha estat força viu i amb l’empat, els reusencs han continuat controlant el partit, tot i que el Benfica s'ha topat fins a tres vegades amb els pals de la porteria roig-i-negra. A 5 minuts per al descans, una falta, dins de l'àrea sobre Arnau Canal ha significat un penal que l'exjugador del Benfica, Sergi Aragonès, ha aprofitat per tornar a posar per davant al Reus Deportiu (2-1).

Pocs segons després, una falta de Nil Roca al centre de la pista sobre Martí Casas ha significat la targeta blava del jugador del Benfica. En la falta directa, Marc Julià ha aixecat la bola davant de Pedro Henriques i l’ha superat (3-1)

A la segona meitat, els portuguesos, han saltat a la pista amb la intenció d'escurçar les diferències. Quan només es portava un minut i mig del segon temps, Roberto di Benedetto ha recuperat una bola al centre de la pista i l’ha deixat a Lucas Ordóñez per fer el 3-2. Un minut més tard, el mateix jugador argentí ha fet l’empat a 3, davant de la passivitat dels jugadors reusencs.

Aquest gol ha permès al conjunt lisboeta fer-se amb el control del partit, mentre que el conjunt reusenc buscava novament recuperar-lo i inquietar la porteria d’Henriques.  Però ha estat l'altre argentí del Benfica, Pablo Álvarez, qui ha trobat el camí del gol quan ha fet el 3 a 4, a 12 minuts per arribar al final.

La superioritat del Benfica en la segona meitat s’ha afermat en el gol del francès Roberto di Benedetto (3-5) tot aprofitant que el Reus estava amb un jugador menys sobre la pista. Quan restaven poc menys de tres minuts, el Benfica ha fet la seva desena falta, però aquesta vegada Marc Julià no ha pogut marcar. En la jugada posterior, novament Roberto di Benedetto ha sentenciat el partit amb el definitiu 3 a 6.

Amb aquesta derrota, el Reus Deportiu es queda sense opcions per passar a la següent fase. En la pròxima jornada de la Champions rebrà la visita del Calafell. Ara, els de Jordi Garcia s'han de centrar en l'OK Lliga, ja que aquest diumenge viatjaran fins a Sant Hipòlit per enfrontar-se al Voltregà.

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Martí Casas i David Gelmà –cinc inicial –.

SL Benfica: Pedro Henriques, Caros Nicolía, Pablo Álvarez, Lucas Nil Roca i Roberto di Benedetto –cinc inicial–.

Àrbitres: Nuno Melo i Loic Le Menn (França)

Gols: 1-0 Marc Julià (‘8); 1-1 Gonzalo Pinto (’15); 2-1 Sergi Aragonès (’20); 3-1 Marc Julià (f.d). (’22); 3-2 Lucas Ordóñez (’27); 3-3 Lucas Ordóñez (’28); 3-4 Pablo Álvarez (’38); 3-5 Roberto di Benedetto (’42) i 3-6 Roberto di Benedetto (’48).