Els blaugranes han encarrilat el duel després d'una primera part molt efectiva

03 d'Octubre de 2023, per Jordi Benavent
  • Imatge del partit

Cedida

Segona derrota del Reus Deportiu Virginias contra el FC Barcelona, aquesta temporada, després de perdre al Palau Blaugrana per 6 gols a 3 en l'estrena de l'OK Lliga. En un partit més igualat del que mostra el marcador final, els de Jordi Garcia han demostrat que a l'equip encara li falta acabar de polir el seu joc, després de les noves incorporacions a la disciplina roig-i-negre aquesta campanya. Precisament, una d'aquestes cares noves de l'equip, l'argentí Maxi Oruste, ha estat baixa per una lesió a l'adductor de la cama dreta.

El començament de partit ha estat molt elèctric amb els dos conjunts abocats sobre la porteria contrària, i Pau Bargalló ha avisat amb un xut que s'ha estavellat al pal de la porteria de Càndid Ballart. Però, quan encara no s'havien jugat 4 minuts, el xilè Diego Rojas, amb una jugada personal, s'ha plantat a la frontal de l'àrea blaugrana per aixecar la bola i picar, de primeres, per fer un gran gol que significava el 0 a 1 per l'equip reusenc.

La reacció del Barça no s'ha fet esperar i dos minuts més tard, Martí Casas perd una bola al centre de la pista que l'ha obligat a fer una falta. La falta directa posterior l'ha aturat el porter reusenc, però, el Barça amb un jugador més, ha pogut establir les taules al marcador, al minut 7, amb una rematada de João Rodrigues des del segon pal.

Amb el marcador empatat a 1, les oportunitats per marcar han anat d'una porteria a l'altra i han posat a prova els dos porters. Fins que, al minut 11, Marc Grau rep una passada de Pau Bargalló des de darrere de la porteria, que només ha d'empènyer per posar el 2 a 1 a l'electrònic i capgirar el marcador.

Aquest avantatge ha servit perquè el FC Barcelona comencés a porta el ritme de joc que més l'interessava: obtenir l'efectivitat de cara a porteria. A 5 minuts per arribar al descans, Ignacio Alabart, amb un fort xut ha fet el 3 a 1, i poc després, João Rodrigues ha fet el 4 a 1, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

A la represa, Jordi Garcia ha variat la forma de defensar i els roig-i-negres han començat a tenir clares oportunitats per reduir diferències. Al minut 30 de partit, els blaugranes han fet la seva desena falta d'equip, però Marc Julià s'ha topat amb el pal en el servei de la falta directa. Aquesta empenta dels reusencs ha obligat als jugadors d'Edu Castro a jugar amb possessions llargues, fent córrer el cronòmetre, mentre que els reusencs buscaven el camí del gol amb xuts des de la llarga distància. Arnau Canal ha tingut el gol, però el seu tir ha trobat el pal de la porteria de Carles Grau.

A 8 minuts per al final, una jugada individual de Xavi Barroso ha servit per sentenciar el partit amb el 5 a 1. Pocs segons més tard, Marc Grau ha fet el sisè del FC Barcelona.

Sergi Aragonès ha posat caràcter a l'hora de fer el 6 a 2, i en els darrers segons, Joan Salvat ha maquillat el marcador final amb el 6 a 3 definitiu.

Ara els roig-i-negres ja pensen en el partit de la segona jornada de l'OK Lliga, un partit que es jugarà dissabte a les 9 del vespre al Pavelló Olímpic, a causa de les obres que s'estan realitzant al Palau d'Esports.

Fitxa del partit:

FC Barcelona: Carles Grau, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso i Joao Rodrigues.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Martí Casas i Diego Rojas.

Àrbitres: Oriol Pérez i Oriol Escobar.

Gols: ('4) 0-1 Diego Rojas; ('7); 1-1 Joao Rodrigues; ('11) 2-1 Marc Grau; ('20) 3-1 Ignacio Alabart; ('22) 4-1 Joao Rodrigues; ('42) 5-1 Xavi Barroso; ('43) 6-1 Marc Grau; ('43) 6-2 Sergi Aragonès i (49'35") 6-3 Joan Salvat.