El Reus Deportiu Virginias recupera el somriure amb una victòria contra l'Alcoi

26 de Març de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  • Imatge d'arxiu d'un partit entre el Reus i l'Alcoi

Cedida

Sense temps per curar les ferides del partit contra el Barcelos, el Reus Deportiu Virginias ha tornat a jugar aquest diumenge, al Palau d'Esports, un partit de l’OK Lliga. En una jornada atípica, que va començar el dissabte i finalitzarà el dimecres vinent, els roig-i-negres necessitaven un partit per oblidar aviat el cop moral que va representar la derrota contra els portuguesos.

El partit jugat contra l’Alcoi ha estat més exigent del que s'esperava, per la situació dels dos conjunts a la classificació. El Reus vol situar-se entre els quatre primers i els alacantins lluiten per entrar al play-off per al títol. Recordem que al partit de la primera volta, l'Alcoi va aconseguir la victòria per 5 gols a 1. Per aquest motiu, els roig-i-negres han saltat a la pista amb la intenció d'encarrilar el partit ben aviat. I això ha passat. Al minut 3, David Gelmà ha recuperat la bola en la zona de defensa i després de patinar tota la pista, s'ha plantat davant de Marc Grau i, amb un xut centrat, ha fet pujar l'1 a 0 a l'electrònic.

Amb aquest marcador, el conjunt roig-i-negre ja tenia la tranquil·litat que necessitava per afrontar la resta del partit. Només calia tenir el domini. Per la seva part, l'Alcoi ha intentat crear perill sortint ràpid en el contracop. Al minut 11, ha estat el Reus qui ha tornat a avisar quan Diego Rojas ha estavellat una pilota al pal de la porteria defensada per Marc Grau.

Amb el pas dels minuts, el partit s'ha igualat en el joc i en les oportunitats per marcar, però sense encert davant dels porters. L'ocasió més clara ha tornat a ser dels reusencs en un llançament de Sergi Aragonès que ha topat amb el travesser.  El marcador ja no s'ha mogut i s'ha arribat al final dels primers 25 minuts amb l'1 a 0 favorable als reusencs.

A la represa i amb un marcador tan ajustat, els visitants s'han apropat amb perill a la porteria d’un segur Martí Zapater, que ha evitat el gol de l'empat. Els jugadors roig-i-negres continuaven topant-se amb els pals de la porteria de l'Alcoi. A tall d’exemple, al minut 35, en una clara ocasió, David Gelmà, ha llançat la pilota al ferro quan ja tenia superat a Marc Grau.

Al minut 38, el mateix Gelmà ha trobat el camí cap a la porteria i, amb un fort xut creuat, ha sorprès el porter visitant i ha marcat el 2 a 0. El gol ha provocat que l’Alcoi fes un pas endavant per buscar el gol que reduís diferències.  A 5 minuts del final, Sergi Aragonès ha vist la targeta blava per una falta al centre de la pista., Ferran Formatjé no ha aprofitat el seu llançament, ja que Martí Zapater ha desviat el xut directe amb el casc. Això ha fet que el Reus hagi hagut de jugar amb un jugador menys durant tres minuts, una situació que tampoc l’ha aprofitat l'Alcoi.

En el tram final del partit, el Reus s'ha dedicat a fer córrer el cronòmetre jugant a les quatre cantonades, i l’Alcoi, abocat a l'atac, ho ha provat fins al final de partit i no ha tingut sort.

La d’aquest diumenge és la catorzena victòria a l’OK Lliga del Reus. Ara, encararà els dos pròxims partits lluny de la capital del Baix Camp. El diumenge vinent, a un quart de 6 de la tarda, visitarà la pista del Girona, i el dissabte 15 d'abril s'enfrontarà al Calafell a la penúltima jornada de la lliga regular. L’última jornada serà el 29 d'abril i rebran el CE Arenys de Munt a casa.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Sergi Aragonès, Marc Julià, Diego Rojas i David Gelmà.

PAS Alcoi: Marc Grau, Ferran Formatjé, Franco Ceschin, Ivan Morales i Biel Pujades

Àrbitres: Sergi Mayor i Juan Iglesias.
Gols: (‘3) 1-0 David Gelmà; (’38) 2-0 David Gelmà;

Nota: abans de començar el partit s’ha fet un minut de silenci en memòria de Montserrat Vilarrasa, àvia del jugador roig-i-negre Marc Julià, i d’Antoni Bas, sogre del mecànic de l’equip roig-i-negre Joan Maria Franch.