Dijous, 15 d'Agost de 2024

El Reus Deportiu Virginias s’estrena a la Lliga Catalana d’hoquei amb un triomf davant el Lleida Llista

En el partit, disputat al pavelló municipal de Cambrils, s’han pogut veure les noves regles de joc que s’implementen aquesta temporada

26 d'Agost de 2023, per Jordi Benavent
  • El Reus Deportiu s'imposa al Lleida a la Lliga Catalana

Joan Gomis

Després de guanyar el partit amistós de la setmana passada contra la selecció espanyola sub-19, per 7 gols a 3, el Reus Deportiu Virginias ha començat, aquest divendres, el seu camí a la fase de grups de la Frit Ravich Lliga Catalana 2023 d’hoquei patins, amb una treballada victòria davant el Lleida Llista (2-1). L'encontre ja ha contemplat les noves normes de l'hoquei que entren aquesta temporada.

A causa de l’àmplia plantilla que disposa Jordi Garcia, el davanter Marc Julià, ha estat el jugador descartat per disputar aquest enfrontament contra un renovat Finques Prats Lleida. El partit s’ha jugat al pavelló municipal de Cambrils i ha aplegat, tot i la calor, un gran nombre d’aficionats que han volgut veure les noves cares d’un il·lusionant Reus Deportiu Virginias.

El duel entre reusencs i lleidatans ha començat força intens, amb un Reus Deportiu que ha intentat portar el ritme de joc i un Lleida que ha estat ràpid al contracop. Martí Casas ha avisat, als 3 minuts de joc, en estavellar un potent xut al travesser. Per la seva part, els de la Terra Ferma s’apropaven cada vegada amb més perill a la porteria d’un Càndid Ballart molt segur.

Els dos entrenadors han dosificat als seus jugadors i tant Jordi Garcia com Eduard Amat no han parat de fer canvis per donar minuts a tots els jugadors disponibles. Llàstima de l’alt grau d’humitat que hi ha hagut al pavelló de Cambrils, on els jugadors a prou feines es podien mantenir dempeus sobre els patins. Els seus efectes de la calor han fet aturar sovint el joc.

El temps passava i les oportunitats de gols es reproduïen en les dues porteries. No obstant, les bones actuacions dels porters del Lleida Llista, l’exroig-i-negre Martí Zapater, i de Càndid Ballart, han fet que s’arribés a la mitja part amb l’empat a 0 inicial.

A la represa, tot ha canviat i ha estat el  conjunt lleidatà qui ha inaugurat el marcador. Un xut a la mitja volta de Julián Martínez, que ha sorprès Ballart, ha posat el 0 a 1 a l’electrònic.

Tot i el gol, els reusencs no han abaixat els braços i han continuat posant a prova un Martí Zapater que es mostrava inexpugnable. Però al minut 31, el porter del Lleida Llista ha fet caure David Gelmà i ha vist la targeta blava. En el seu lloc ha entrat Javier Sánchez, que no ha pogut fer res per aturar el servei de falta executat pel mateix Gelmà. Al minut 31, arribava l’empat a 1 gol.

A patir de llavors, el duel ha anat perdent força a causa de les contínues interrupcions del joc per eixugar la pista. El 2-1 ha estat obra de Diego Rojas en una jugada que el xilè ha sortit del darrere de la porteria i en una gran acció individual ha superat el porter. Durant el temps restant, el Reus s’ha dedicat a controlar els esforços dels lleidatans per fer l’empat, que no ha arribat.

El proper partit dels de Jordi Garcia serà el pròxim dimarts, quan el Reus Deportiu Virginias visitarà la pista del Sant Just, on un nou triomf dels jugadors reusencs els classificaria per a la pròxima ronda de la competició.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias:  Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Maxi Oruste, Martí Casas i Diego Rojas.

Finques Prats Lleida: Martí Zapater, Nuno Paiva, Sergi Duch, Xavi Aragonès i Sergi Folguera.

Àrbitres: Daniel Picó i Miquel Lapedriza.

Gols; (’27)  0-1 Julián Martínez; (’31) 1-1 David Gelmà; (’47) Diego Rojas.