Dijous, 17 d'Octubre de 2024

Marín envia el Reus Deportiu Miró a la final de la Supercopa d'Espanya

Els roig-i-negres guanyen per 7 gols a 5 al Liceo en un partit trepidant i s'enfrontaran al Barça

02 de Gener de 2021, per Josep Gallofré
  • Els jugadors del Reus Deportiu celebren un dels gols del partit

Reus Deportiu

El Reus Deportiu Miró i el Liceo de la Corunya han jugat un partit sense límits. A l'alçada d'una semifinal de la primera competició oficial. Amb un ritme altíssim durant 50 minuts, amb gols i espectacle. Els reusencs s'han imposat per 7 a 5 en una segona part trepidant i es jugaran el títol amb el FC Barcelona. Un cop més, Raül Marín ha estat el de les grans ocasions i, amb 4 gols, ha conduït als roig-i-negres a la final.

El tècnic roig-i-negre Jordi Garcia ja parlava a la prèvia de l'encontre de la motivació i concentració del seu equip en aquesta competició, i així ho han demostrat sobre la pista. Ambdós conjunts han saltat amb molt de respecte sobre el parquet. Eren coneixedors del potencial de qui enfrontaven i sabien que qualsevol error es podia pagar molt car. Qui ha pegat primer ha estat el Reus Deportiu Miró al minut 3. Joan Salvat ha aconseguit l'1 a 0 en una bona jugada individual, enviant la bola allà on no podia arribar Carles Grau. Ha estat una acció típica del capità roig-i-negre, de sacrifici i valor.

El Reus ha posat ràpidament el partit allà on volia. Els roig-i-negres han seguit imposant el seu joc i al 16' han aconseguit el segon gol de la tarda. Felipe Castro aconseguia batre a Grau després d'una bona assistència de Pablo Nájera. En aquest mateix minut, el jugador del Liceo Maxi Oruste ha vist la targeta blava, però Marc Julià no ha aconseguit transformar la falta directa corresponent. Poc després, Romà Bancells tampoc ha estat encertat quan ho tenia tot a favor per fer el tercer de la tarda. El partit seguia de forma trepidant, amb un alt ritme de joc per part d'ambdós conjunts. De fet, la segona semifinal poc ha tingut a veure amb la primera entre el Barça i el Noia, que s'ha decidit a la pròrroga.

Reaccionen els gallecs

El Liceo ha despertat en el tram final de la primera part. Di Benedetto ha enviat l'esfèrica al pal al 21' i, un minut després, els gallecs han gaudit d'un penal després d'una bona jugada assajada. Càndid Ballart ha encertat la trajectòria del tir de Jordi Adroher i ha evitat el 2 a 1. El Reus intentava tornar a controlar el joc amb llargues possessions per deixar passar el temps. Els roig-i-negres veien com el Liceo es bolcava en atac i intentaven contrarestar les accions ofensives, no sense dificultat. A poc per finalitzar, ha estat Platero qui ho ha intentat, però de nou s'ha topat amb Ballart. Abans del xiulet final, Adroher ha enviat la bola al pal. Els reusencs respiraven i arribaven a la mitja part amb el resultat a favor.

El Reus ha treballat de valent en defensa en els primers instants de la segona part, després de les darreres embranzides gallegues. Tot i això, els roig-i-negres es trobaven al 27' amb una nova falta directa a favor per la targeta blava sobre Torres. Raül Marín no volia ser menys en les grans ocasions i ha marcat el 3 a 0 amb l'elegància i qualitat que el caracteritza.

El Liceo de la Corunya ha obert la llauna al 29' en una jugada protestada pels jugadors del Reus. Jordi Adroher ha enviat la bola al fons de la xarxa en una segona rematada després d'una aturada de Ballart, tot i que els reusencs consideraven que havia aixecat l'estic en excés. El gol ha donat ales als gallecs, que s'han realçat encara més al 31'. Jordi Adroher ha fet el 3 a 2 de falta directa, en una definició de qualitat. El partit ha canviat en només un minut. És la màgia de l'hoquei patins.

Jordi Garcia sol·licitava temps mort per intentar asserenar als roig-i-negres. El tècnic roig-i-negre demanava tranquil·litat i tornar al joc que tan bé els ha funcionat durant el primer temps. Just després de la xerrada de Garcia, Marín ha robat la cartera a la defensa gallega i ha estavellat la bola al pal. Al 32', però, arribava el que el Reus no desitjava. Marc Grau igualava el matx amb una jugada de murri des de darrere la porteria. Però els roig-i-negres han sabut reaccionar a la perfecció. Un cop més s'ha demostrat que són l'equip més temible ofensivament. Al 33' Àlex Rodríguez ha tornat a posar en avantatge el seu equip. El reusenc ha aixecat la bola i l'ha picada entre el porter i el pal per fer el 4 a 3.

Les faltes directes han estat constants durant aquesta segona semifinal. Un autèntic perill quan sobre la pista hi ha Raül Marín. El 'killer' roig-i-negre ha transformat el 5 a 3 amb un tir rapidíssim per l'escaire que ha sorprès Carles Grau. Un minut després, al 35', Marín ha llençat la bola al ferro en una nova falta directa. Qui també ho ha provat després de la blava a Marc Julià ha estat Jordi Adroher, però la seva rematada també ha marxat al pal. El Liceo encara no havia dit la seva última paraula. Quedava molt partit i, com el Reus, volia estar a la final. Al 38' Torres ha fet el 5 a 4, després d'aprofitar el refús d'un tir al pal de Di Benedetto.

Apareix Raül Marín

Mancaven 9 minuts i el partit ha entrat en una fase de bogeria. El Liceo es llençava en atac a la cerca de l'empat, mentre que el Reus intentava mantenir la bola i controlar un partit que es podia capgirar en qualsevol moment. En una jugada més que dubtosa, Càndid Ballart ha fet caure un jugador del Liceo al 44'. El porter roig-i-negre ha vist la targeta blava i ha entrat en el seu lloc el jove Gerard Montes durant 3 minuts. Jordi Adroher no ha desaprofitat l'oportunitat de la falta directa i ha trencat totalment a Montes per fer l'empat a 5. Els roig-i-negres han fet un pas endavant en defensa per intentar que els gallecs no tiressin a porteria amb la baixa momentània de Ballart.

El Reus ha tingut l'oportunitat d'avançar-se de nou al 47'. Després d'una falta de Platero sobre Rodríguez, que ha significat la targeta blava pel jugador argentí, Marín no ha pogut marcar. Però Marín havia d'aparèixer. És un jugador determinant, i més en els moments importants. Una canonada del davanter roig-i-negre quan faltaven dos minuts ha significat el 6 a 5 i la motivació suficient per a accedir a la final.

El Liceo ho ha intentat en el darrer minut, però sense encert. Els roig-i-negres feien la pista gran i mantenien la bola al màxim per deixar passar els segons. Els gallecs han jugat els últims instants amb 5 jugadors sobre la pista, sense porter, a la desesperada. No han estat encertats i només han provocat la quinzena falta. Marín ha posat la cirereta a una actuació estel·lar amb una directa que ha significat el 7 a 5 definitiu.