Dimarts, 16 d'Abril de 2024

Somni esvaït

El CF Reus perd l'oportunitat de pujar a Segona Divisió A després d'empatar a un gol

31 de Maig de 2015, per Josep Gallofré
  • Natxo González abraça Vitor Silva després de l'eliminació

Fabián Acidres

• Fabián Acidres

El partit s'ha iniciat amb un Reus molt ben col·locat, que pràcticament no deixava sortir del seu camp el Racing del Ferrol. No obstant, els reusencs no han estat capaços de crear perill clar en l'àrea rival, fins que al minut 9, Ramon Folch ha marxat de dos rivals i ha fet una molt bona passada a Edgar Hernández. Aquest ha rematat, però un defensa l'ha refusat. Un minut després, Àlex Colorado ho ha intentat amb un xut que ha marxat fora.

Amb constància, el CF Reus ha distribuït la pilota d'una banda a l'altra, i Òscar Rico ha realitzat una jugada individual que ha acabat amb un xut fàcil per al porter gallec. La possessió dels reusencs superava el 60%, mentre que el Racing del Ferrol les veia venir i sí que podia sortir al contraatac. En això, els reusencs han estat encertats ja que els visitants no han realitzat cap xut a porta durant la primera meitat.

Els homes de Natxo Gonzàlez recuperaven amb solvència i han intentat crear jugades de combinació, sense poder arribar amb claredat. Al minut 32, el Reus ha vorejat el gol després d'una errada de Mackay en una centrada des de la banda i, al minut 38, ha arribat l'ocasió més clara per als reusencs. Una gran jugada d'Òscar Rico -el millor a la primera part- ha acabat amb una centrada que ha deixat tot sol Àlex Colorado. Quan ho tenia tot per marcar, el porter gallec ha realitzat una gran parada, acrobàtica, i ha salvat l'1 a 0. El Reus mereixia més, però no creava moltes ocasions i quan les feia, la pilota no entrava.

A la segona part, el Racing del Ferrol ha sortit amb tranquil·litat i ha creat un cert perill per la banda esquerra, amb una centrada que ha rebutjat la defensa del Reus. Els minus transcorrien sense que passés res important fins que al 51, quan Moyano ha realitzat una rematada de cap, que ha estat invalidada per fora de joc d'un altre jugador reusenc. El ritme afavoria més els gallecs que no pas els reusencs, amb faltes constants i passades sense claredat.

Al minut 58, els reusencs han reclamat penalti després d'una passada llarga que ha controlat Òscar Rico a l'àrea, però l'àrbitre no l'ha xiulat. Era la primera vegada en la segona part que l'afició s'esperonava. El Reus ho intentava a pilota aturada, amb una jugada preparada, però no creava gaire perill. Eren minuts perillosos. Fins i tot, el Racing del Ferrol s'apropava més a l'àrea d'Edgard Badia.

No obstant, el Reus ha tingut el primer gol en les botes d'Òscar Rico. Una cessió dolenta cap a Mackay ha estat a punt d'aprofitar-la el jugador roig-i-negre. Tot just després, Joselu ha fet el primer xut a porta per als gallecs. El segon, ha estat definitiu per als homes de Natxo González. Amb una defensa molt avançada, una passada ha deixat sol a Marcos Álvarez, qui ha fet el 0 a 1. Edgar Badia no ha pogut fer res davant el xut creuat. En la repetició televisiva, s'ha vist clarament que el davanter gallec estava habilitat per Cassamà.

L'entrenador reusenc ho intentava amb els canvis i feia sortir Fran Carbia, Sergi Masqué i Guedes. Però les presses són dolentes. El partit ha anat baixant d'intensitat a poc a poc i, fins i tot, Nano ha pogut fer el segon per als gallecs, en una altra errada defensiva dels roig-i-negres. Per sort, Edgar Badia ha fet una bona aturada, en l'u conta u. Poc després, Fran Carbia ha fet el primer dels reusencs, després de rebre d'Edgar Hernández, que ha aguantat molt bé la pilota. Carbia ha regatejat molt bé a Mackay.

El CF Reus ho ha intentat fins a l'últim moment, però no ha creat més ocasions clares de gol. Els cinc minuts de descompte han acabat amb el somni dels reusencs, que arribaven, per primera vegada en la seva història, a l'eliminatòria d'ascens a Segona Divisió A. Una llàstima. La temporada que ve, el CF Reus ho intentarà de nou.

CF Reus: Edgar, Cassamá, Marín (Masqué, '76), Olmo, Moyano, Jaume Delgado (Carbia, '72), Vitor (Guedes, '76), Ramon Folch, Edgar Hernánddez, Òscar Rico i Àlex Colorado.

Racing del Ferrol: Mackay, Álvaro Cuello, Maceira, Víctor Vázquez, Tena, Maikel, Marcos Álvarez (Antonio López, '79), Dani Rodríguez, Joselu (Adrián Dalmau, '89), Pablo Rey i Nano (Diego Vela, '86).

Àrbitre: Leo Ollo. Ha ammonestat Colorado ('32) i Cassamá ('56), per part del CF Reus, i a Víctor Vázquez ('35), Maikel Mesa ('39), Álvaro Cuello ('40), Dani Rodríguez ('66) i Diego Vela ('90), per part del Racing del Ferrol.