Dimecres, 19 de Juny de 2024

Els contactes entre Piqué i Rubiales per l'Andorra tornen el CF Reus Deportiu a l'actualitat

21 d'Abril de 2022, per Marc Busquets Obré
  • Gerard Piqué, celebrant un títol

    FCB

Recentment, l'anomenat cas CF Reus Deportiu ha tornat a l'actualitat informativa. Ho ha fet a través del mitjà El Confidencial, que ha exposat en exclusiva els contactes entre el futbolista Gerard Piqué i el president de la federació espanyola, Luis Rubalies, per ocupar amb el FC Andorra la plaça vacant que l'entitat roig-i-negra va deixar a la Segona B en no poder fer front al deute acumulat, raó per la qual va ser descendida a la Tercera divisió.

El digital ha publicat diversos àudios de converses entre el jugador del Barça i el directiu en què el primer pregunta per "demanar informació" sobre el procediment que s'havia de seguir per competir a la llavors categoria de bronze estatal. Tot plegat, sempre segons les informacions d'aquest portal, en el marc d'unes negociacions entre ambdós per portar la Supercopa a l'Aràbia Saudita. 

De Primera Catalana a Segona B sense passar per TerceraEls àudios relatius al descens del CF Reus Deportiu són de l'estiu de 2019, un cop finalitzada la campanya en què el club del Baix Camp va ser expulsat de la Segona A a la fi de la primera volta. En paral·lel, Piqué va esdevenir propietari del FC Andorra a través de la societat Kosmos, per fer-lo pujar de la Primera catalana a la Tercera divisió. La decisió de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va generar certa polèmica, i diversos equips es van queixar d'un suposat tracte de favor a l'entitat propietat de Piqué. Un d'aquests va ser l'històric l'Hospitalet, que no va poder (ni voler) cobrir els 450.000 euros que demanava l'ens federatiu per la plaça. 

Per argumentar el seu dictamen, la RFEF va fer valer la normativa per la qual a l'hora de cobrir un lloc en una categoria cal donar prioritat als candidats de la mateixa federació autonòmica que el descendit, en aquest cas la catalana. I l'Andorra, com l'Hospitalet, en formaven part. Aglutinades a ProLiga, una comissió d'entitats de Tercera i Segona B van presentar un recurs conjunt al Consell Superior d'Esports (CSD) tot argumentant que l'ens federatiu estatal havia interpretat "de manera errònia" el reglament a l'hora de concendir la plaça del CF Reus Deportiu al club de Piqué. 

La composició de la RFEFD'aquesta manera, i en un comunicat difòs als mitjans i a les xarxes, es va assenyalar que l'article 194 del reglament general de la RFEF (relatiu a la cobertura de vacants per causes econòmiques) feia entendre "per omissió" que quedaven exclosos com a candidats a cobrir el lloc del CF Reus Deportiu (a la Segona B) els clubs que tot just acabaven de pujar a Tercera "la temporada immediatament anterior". Per entendre'ns, que per optar a la llavors tercera màxima categoria del futbol calia venir de la inferior, requisit que l'Andorra no complia. El recurs en qüestió, però, no va tirar endavant. 

Sempre segons El Confidencial, els contactes entre Piqué i Rubiales (al qual anomena Rubi) per l'Andorra es van anar allargant en el temps. Un any després dels àudios per informar-se del procés per optar al lloc del CF Reus Deportiu, el central barcelonista va voler saber, directament del president, quina seria la composició dels grups del que ha acabat sent la Primera RFEF. De fet, el futbolista va mirar d'evitar els equips catalans, tot argumentant que "per trajecte, ens és igual" competir amb els clubs de territoris com l'Aragó, Navarra o La Rioja, fins i tot el País Basc. "Seria la millor zona per a nosaltres", va dir Piqué. Finalment, el FC Andorra va ser inclòs al grup 3, on hi ha tots els equips catalans (entre els quals el Barça B i el Nàstic), els de les Illes Balerars i els del País Valencià. Ara per ara, per cert, és el líder amb 61 punts i podria pujar a Segona A. 

Els entrebancs en el camí del CF Reus DeportiuDescendit a la Segona B després de ser expulsat de la Segona A, el gener de 2019, al CF Reus Deportiu el van fer baixar a Tercera al juliol, per decisió de la RFEF, en no haver subscrit una sèrie d'avals reclamats per l'ens. Segons la federació, s'havia advertit en diverses ocasions el club reusenc sobre l'exigència de dipositar un aval per cobrir "certes despeses", quelcom que no es va complir. A posteriori, ja a finals d'agost, el club es va inscriure per jugar a Tercera, però es va tornar a trobar amb tot un seguit de requisits de la RFEF i de la Federació catalana de futbol (FCF). D'aquesta manera, es va exigir la liquidació d'un deute de 2,2 milions i la presentació d'un pla de viabilitat per establir un calendari de pagaments als creditors. 

Sense satisfer el deute i, en conseqüència, sense poder inscriure nous futbolistes, els aficionats van haver de suportar que el club fos finalment expulsat de Tercera per incompareixences un cop va arrencar la temporada 2019/ 2020. L'esperpent es va consumar a casa, a l'estadi, a primers de setembre, quan s'havia de rebre el Vilafranca. Un parell de dies després, la FCF va certificar l'expulsió de l'equip de la competició. El filial va seguir el mateix camí, a la Primera catalana. El propietari del CF Reus Deportiu, el nord-americà Clifton Onolfo, va marxar de la ciutat i va cessar tota activitat rellevant per mirar de revertir la deriva de l'entitat. Finalment, a l'octubre, es va donar a conèixer la resolució del jutge del Mercantil per dissoldre la SAE del CF Reus Deportiu. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric22   22 d'Abril de 2022

Nadie hizo nada para salvar al Reus

De esta crónica de desprende de que nadie hizo nada para salvar al Reus, los federativos solamente les interesaba quitarse el marrón de encima, a nuestro ayuntamiento que no dio un paso al frente para salvar al Reus de pozo en el que se encontraba y finalmente apareció el prepotente jugador del Barcelona que con las influencias demostradas se llevó el pastel para Andorra, teniendo en cuenta de que el Andorra és de otro país y que compite en un país extranjero, pero nada al final la plaza del Reus se fue para el Andorra

Reportatges