Desenes de veïns s'han mantingut fins ben entrada la nit d'aquest dijous a les proximitats de l'Ajuntament de Torredembarra. Molts s'han concentrat davant la porta principal, a la plaça del Castell, i uns altres ho han fet en una entrada lateral per on se sospitava que finalment podia produir-se la sortida del batlle. Cap a un quart de dotze de la nit els agents han començat a treure nombroses caixes de l'accés principal i, finalment, n'ha sortit el batlle, Daniel Masagué, amb un rostre seriós, desencaixat i amb signes d'esgotament. Els veïns no han deixat de llençar crits de rebuig a la corrupció i contra la seva persona, enmig d'una sonora escridassada.
L'operació policial d'aquest dimecres ha començat pels volts de les nou del matí, quan els agents s'han personat a l'edifici de l'Ajuntament per portar-hi a terme un registre per ordre del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell en un cas que es troba secret de sumari. Els fets han aixecat un gran interès veïnal i mediàtic al llarg de tota la jornada, que finalment ha acabat amb vuit detencions: la de l'alcalde, Daniel Masagué; els tinents d'alcalde Francisca Felguera, Santiago Ardèvol i Elia Rodríguez, i el regidor Pere Font -tots quatre de CiU-així com José Oviedo, del PP, i Ignasi Duran, del Grup d'Independents de Torredembarra (GIT), representants dels tres partits que formen la coalició de govern municipal. A més, l'institut armat també ha arrestat a l'empresari Blas Niubò
Tots ells han estat detinguts per presumptes delictes contra l'administració pública, com ara blanqueig de capitals, malversació de fons públics i tràfic d'influències, tot i que encara es desconeixen els càrrecs que s'imputen a cadascun d'ells. Tres dels detinguts han passat a disposició judicial al Vendrell durant aquest dijous al vespre, mentre que la resta està previst que ho facin durant aquest divendres i que passin la nit a la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona. D'altra banda, a més de l'escorcoll de l'Ajuntament, la Guàrdia Civil també ha registrat un bar, la seu de l'empresa constructora Teyco a Barcelona i el mateix domicili de l'alcalde.
Segons han apuntat fonts properes a la investigació, una de les branques del cas estaria relacionada amb la contractació de l'empresa consultora Efial, dedicada a l'assessorament en matèria urbanística i administrativa. El secretari municipal i el PSC ja van denunciar davant l'Oficina Antifrau la contractació d'aquesta firma a raó d'uns 18.000 euros al mes. Es dóna el cas que la contractació d'aquesta consultora per part de societats urbanístiques municipals d'ajuntaments com l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i Ascó (Ribera d'Ebre) per suposades irregularitats en l'adjudicació de contractes públics també està sent objecte d'investigació per part dels jutjats de Tortosa i Gandesa.
De fet, hauria rebut l'adjudicació de dos contractes entre 2010 i 2012, valorats en 465.000 i 396.000 euros respectivament, en concepte de treballs d'assistència econòmica-financera, comptable i tributària, per a l'execució de projectes urbanístics públic-privats per part de la societat urbanística de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, la Cala Gestió. Els jutjats de Tortosa investiguen la suposada incompatibilitat derivada del fet que el gerent d'Efial, Antonio Martos, compatibilitzava el seu càrrec amb el de gerent de la Cala Gestió.
D'altra banda, pel que fa a l'empresa Teyco, la seu barcelonina de la qual també ha estat objecte de l'escorcoll policial, s'estarien investigant possibles irregularitats en la construcció de l'aparcament dels Filadors. L'oposició havia denunciat que les obres del pàrquing s'havien encarit un 50% i haurien estat adjudicades, presumptament, a dit.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics