El consorci va fer fora els empleats, l'abril de 2013, pagant-los vint dies per any treballat, de forma pràcticament immediata. Els cinc consideraven que aquests acomiadaments no eren per motius econòmics, com volia fer veure l'Ajuntament, sinó per la disputa política que hi havia entre la regidoria de Cultura de Reus i el departament corresponent de la Generalitat. Per això, van presentar una demanda laboral que ara han guanyat, després de celebrar la vista del judici el passat mes de març.
En els propers dies, es coneixeran exactament els detalls de la sentència i les quantitats a les que hauria de fer front l'Ajuntament de Reus, a no ser que readmiti els treballadors o allargi el procés judicial presentant un recurs. No obstant, els diners a pagar seran força elevats, tenint en compte que quatre dels treballadors portaven al voltant de vint anys al consorci, i un altre, uns set anys.
Durant el judici, els treballadors van argumentar, entre d'alters qüestions, que la carta que es va entregar als mateixos s'esgremeixen motius econòmics referits a entitats sense ànim de lucre, però no a un ens públic com el consorci. Fonts dels empleats, consultades per aquest mitjà, han mostrat la seva alegria per la sentència i han criticat que l'Ajuntament hagi contractat moltes altres persones per tirar endavant el Trapezi o d'altres festivals culturals.
De fet, l'aspiració màxima dels empleats es tonar al seu lloc de feina, que a hores d'ara, no ha estat substituït. Els acomiadats van ser tres dels quatre tècnics d'escenari i dos administratius, un encarregat de la producció i un altre de les taquilles. Una d'aquestes places l'ocupava la mà dreta del director del festival Trapezi, que va marxar només deu dies abans de l'inici del festival de circ a la ciutat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics