No coipú
Isabel, la imatge de la foto és clarament de llúdriga, una espècie que en els últims anys està recuperant el seu territori abans perdut.
Medi Natural detecta un exemplar d'aquest rosegador a Margalef (Priorat) gràcies a un programa de seguiment
L'animal ha estat detectat gràcies al mètode del fotoparany, que consisteix en col·locar càmeres a un quilòmetre de distància entre elles i amb aliments per atreure'ls.
Les trampes s'havien instal·lat per comprovar la presència del visó americà, una espècie invasora detectada per primer cop el 2010. Però des del 2011 no s'havia tornat a veure per la zona i el passat 13 d'agost la Generalitat va decidir iniciar el seguiment amb càmeres pel riu Montsant.
Es van instal·lar quatre fotoparanys en 4,4 quilòmetres del curs del riu que graven seqüències de 30 o 60 segons. El passat 18 d'agost va quedar gravat un exemplar de llúdriga comuna, 'Lutra lutra', que, pel seu comportament, sembla que és un individu sedentari.
La llúdriga va extingir-se de Montsant el 1987, però el 2008 es va detectar un exemplar riu avall, fora del Parc Natural, i que finalment va tornar a l'Ebre. El 2009 es van detectar més exemplars, ara sí dins del parc, però s'hi van estar una temporada curta.
La troballa d'aquest agost confirma que el procés de retorn és ferm i que es manté en el temps. La recolonització d'un riu per part de la llúdriga, tal i com s'ha vist a d'altres rius, no és un procés lineal, sinó que és tracta normalment d'un procés progressiu. Quan és tan persistent com ara al Montsant, significa que ja pot ser considerat com a permanent.
No coipú
Isabel, la imatge de la foto és clarament de llúdriga, una espècie que en els últims anys està recuperant el seu territori abans perdut.
rosegador?
rosegador?
No es tractarà pas del "Coipú"?
No es tractarà pas del "Coipú"? Una rata-llúdriga espècie invasora arribada de la Patagònia.... http://www.ara.cat/societat/coipu_0_981502015.html
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics