Diumenge, 03 de Març de 2024

L'Ajuntament de Cambrils regularitza les actuacions musicals a les guinguetes

19 d'Agost de 2014, per Revista Cambrils/ GDDC
  • Xiringuito a la zona de l'Esquirol de Cambrils

    Revista Cambrils

L'equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils ha regularitzat les actuacions musicals a les guinguetes durant la temporada d'estiu. El regidor de Turisme –Xavier Martí– ha explicat a revistacambrils.cat que s'ha decidit buscar la millor solució perquè les guinguetes "es puguin guanyar la vida durant l'estiu, no molestin els veïns i les actuacions musicals compleixin amb la normativa legal".

La regularització s'ha fet mitjançant la nova ordenança municipal d'ocupació de la via pública. Martí ha apuntat que durant aquests últims anys havien rebut queixes dels veïns que viuen a prop de les guinguetes i també s'havia detectat que els establiments ampliaven el seu aforament quan programaven un concert. "El que hem regularitzat és que les guinguetes puguin acollir actuacions musicals sempre i quan no ampliïn el seu aforament. Si infringeixen aquest punt, llavors ens veurem obligats a actuar", ha manifestat.

12 actuacions de gran format

El punt referent a les actuacions en directe de la nova ordenança apunta: "No es permet la instal·lació de cap tipus d'element o aparells de reproducció musical ni la realització d'actuacions o música en viu a les terrasses ubicades a l'exterior dels establiments. No obstant, es podran realitzar excepcions a aquest punt en aquells supòsits en què l'Ajuntament acceptés puntualment la seva autorització per motius d'interès popular o de promoció econòmica degudament ponderats. En aquest cas, caldrà sol·licitar autorització expressa i es podrà atorgar sempre i quan les característiques de l'emplaçament ho permetin i es duguin a terme les mesures preventives que es considerin oportunes per a la minimització de molèsties en matèria de contaminació acústica".

Martí ha puntualitzat que les guinguetes podran fer, a més, 12 actuacions de gran format durant la temporada d'estiu, sota les directrius que marca la llei de costes. "En aquestes actuacions han de tenir en compte la normativa de seguretat", ha apuntat.

Evitar queixes dels veïns

Sobre els horaris de les actuacions, el regidor de Turisme ha destacat que les guinguetes tenen la mateixa limitació horària que els bars, és a dir, entre setmana han de tancar a dos quarts de 3 i els divendres i dissabtes han de tancar a les 3 de la matinada. Martí ha insistit en el fet que és important que aquests establiments no infringeixin la normativa referent als aforaments i ha destacat que si compleixen amb aquest punt podran evitar les queixes dels veïns. "En cas que tinguem queixes, la Policia Local només actuarà si les guinguetes han infringit la normativa", ha emfatitzat.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics