Dijous, 20 de Juny de 2024

L'Ajuntament de Reus centralitzarà totes les ajudes de menjador social

La Generalitat aportarà més recursos per a les famílies amb rendes baixes

01 d'Abril de 2014, per Enrique Canovaca
  • Montserrat Vilella, acompanyada de la consellera de l'ens comarcal, Anna Aragonès

    Enrique Canovaca

Les ajudes de menjador escolar tindran una finestreta única a partir del curs que ve i s'estructuran a partir de dos nivells. El primer es regeix per les bases que encara ha d'acabar de definir la Generalitat de Catalunya i es dirigeix, bàsicament, a les famílies que han d'accedir a aquestes subvencions per motius socials, en tenir una renda molt baixa. El segon correspon als criteris interposats per l'Ajuntament de Reus, com són que els dos progenitors treballin i que la família porti empadronada un mínim de dos anys.

Segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, amb aquesta simplificació del sistema i l'augment de recursos de la Generalitat "s'assegura que les famílies més desfavorides tinguin accés als ajuts", i a la vegada, aquells que accedeixen per criteris estrictament burocràtics. Vilella ha explicat, a més, que amb aquest nou sistema el consistori no haurà de fer front a moltes ajudes que donava per qüestions socials i podrà donar més diners als pares que necessiten una conciliació laboral i familiar.

De cara al curs que ve, Vilella ha indicat que l'aportació del govern municipal es mantindrà en els 600.000 euros, mentre que la de la Generalitat s'apujarà "en funció de les necessitats que hi hagi". L'any passat, l'administració autonòmica va donar 176.000 euros a la ciutat per aquest ajut, gestionats a través del Consell Comarcal del Baix Camp.

D'altra banda, la regidora ha explicat que el copagament del menjador escolar es mantindrà per a les famílies que accedeixen a l'ajut donat directament pel consistori. En canvi, és probable que la Generalitat si cobreixi els 6,20 euros que pot costar un dinar per a les famílies amb rendes baixes. Almenys així ha quedat fixat en el conveni signat amb el Consell Comarcal del Baix Camp. Caldrà esperar a que surtin les bases definitives.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges