Segons ha manifestat el cap de la branca del vi de la Federació, Joan Salvador Palau, això "repercuteix en els pagesos, que han de cobrar cada vegada menys". La FCAC també ha demanat a les Administracions que es promocionin els vins catalans per augmentar-ne el consum i així evitar el progressiu abandonament de conreus de vinya.
Segons la FCAC, actualment les cooperatives cobren el mateix preu per un quilo de raïm venut directament que per un quilo de raïm elaborat, sense tenir en compte els costos de transformació. A banda, les cooperatives "suporten diversos costos indirectes", de manera que la situació és "inassumible i el pagès no pot viure", ha assegurat Palau. Per això, la Federació ha exigit que, "com a mínim", el preu del vi tingui en compte els costos d'elaboració.
D'altra banda, Palau ha explicat que la producció de vi ha davallat en els darrers dos anys, mentre que "la disposició de vi al mercat és molt similar, i per tant cada any queden excedents". Amb això, la FCAC ha demanat una regularització dels excedents, per "treure'ls del mercat, començar de zero i intentar tirar endavant". "Volem que les Administracions regulin la balança de l'oferta i la demanda", ha afegit Palau.
Finalment, la Federació de cooperatives ha exigit al Govern que endegui campanyes de sensibilització per augmentar el consum de productes de proximitat. "Vénen molts vins de fora, però els nostres tenen la mateixa qualitat o més", ha afirmat Palau, qui ha recalcat que, si no augmenta el consum de vins catalans, el progressiu abandonament de vinyes s'incrementarà encara més i s'entrarà en "un camí sense retorn".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics