Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Les processons de Setmana Santa clouen amb la solemnitat del Sant Enterrament

19 d'Abril de 2014, per Redacció
  • La processó del Sant Enterrament s'ha celebrat aquest Divendres Sant

    Ana Martínez

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

La Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant, organitzada per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, ha centrat l’atenció tant dels fidels com de tota la gent que s'han volgut apropar al Tomb de Ravals, aquest divendres al vespre. Els devots i ciutadans en general han pogut gaudir de l’important conjunt escultòric reusenc que conforma la vintena de passos religiosos, un dels més antics i valorats de Catalunya. Congregacions, arxiconfraries, confraries i germandats de la Setmana Santa de Reus han desfilat en el seguici processional pels carrers del centre de la ciutat.

Aquestes són, per ordre processional: la Cohort Romana, dels Armats de la Puríssima Sang, la Creu dels Ollers, també pertanyent a aquesta. El Guió principal estava conformat per: Confraries de Sant Josep i Sant Jaume, La Salle, Sant Tomàs d'Aquino, Sant Pere Apòstol, Nostre Pare Jesús a la Columna, Sants Just i Pastor, Sant Josep Obrer, Jesús de l'Amargura, Verge de l'Amargura, la Verònica, Sant Miquel Arcàngel, Nostre Pare Jesús del Calvari, Sant Crist de la Creu, la Congregació Mariana, l'Escolania i Capella dels Cantors del Sant Crist, el Sant Crist de la Sang, els Homes de Ferro, la Mare de Déu de la Soledat, el Sant Sepulcre, la Terna de l'església Prioral de Sant Pere i l'Estendard principal de la Reial Congregació de la Puríssima Sang.

A les 8 del vespre, el carilló del Campanar donava el tret de sortida de la processó des de la Prioral de Sant Pere amb el següent recorregut: plaça de Sant Pere, Fossar Vell, ravals de Robuster, Martí Folguera i Jesús, plaça de Prim, raval de Santa Anna, plaça de Catalunya i raval del Pallol, per acabar a la plaça de la Puríssima Sang, on s'hi troba el temple que dóna nom a la congregació del segle XVI, segona en antiguitat a la ciutat, després de la de Sant Isidre i Santa Llúcia, coneguda com la dels 'pagesos', documentada en el segle XIII.

La processó cloïa amb la terna eclesiàstica, l'Estendard de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, exclavaris de la Congregació, expresidents i representants de l'Agrupació de Confraries, així com autoritats municipals i la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa. Un cop el seguici processional ha arribat a la porta del temple de la Puríssima Sang, s'ha celebrat l’Adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, que ha servit per cloure la Solemne Processó del Sant Enterrament, que se celebra a Reus des del segle XVI.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

setmana santa reus reusdigital sant enterrament
setmana santa reus reusdigital sant enterrament
setmana santa reus reusdigital sant enterrament
setmana santa reus reusdigital sant enterrament
setmana santa reus reusdigital sant enterrament
setmana santa reus reusdigital sant enterrament
setmana santa reus reusdigital sant enterrament

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics