Diumenge, 19 de Maig de 2024

Metrovacesa, projecte per decret imposat a la força

22 d'Abril de 2013, per Units per Reus
  •  

Units per Reus havia anunciat escriure sobre Metrovacesa. Que sí, que sí, ara toca parlar de Metrovacesa...! Però serà com una obra de teatre, i volem fer-ho en tres parts:

1)  Metrovacesa – Corte Inglés.

A conseqüència de la pèrdua d'El Corte Inglés a Reus, el nostre govern municipal en aquells dies (PSC-ERC-IUV), es treuen de la màniga que cal contrarestar aquesta pèrdua, que l'ha guanyat Tarragona sabent gestionar els temps donant totes les facilitats a El Corte Inglés per a la seva instal·lació a la capital. Doncs Tarragona s'està menjant a Reus com a capital comercial, i mai es pensava que això passaria, Tarragona era una ciutat dormida per crear comerç. Reus era fins avui tot el contrari, una ciutat emprenedora que estava al capdavant a la província per sobre de la capital. Això sol ser enveja.

2) Metrovacesa per a l'activació del comerç.

Aquest és l'argument que els nostres governants de Reus (PSC-ERC-IUV), donen a l'opinió pública, i com van de sobrats, contacten amb Metrovacesa, ja en aquells dies una empresa amb problemes de liquiditat, amb dubtes sobre la seva capacitat per gestionar un centre comercial integral, però és el pont per poder fer una nova Fira, doncs cal guanyar lideratge, que serà la cistella dels ous d'or per a l'Ajuntament de Reus, amb un cost baix, doncs dels diners de Metrovacesa anirà a parar a la nova FIRA. També contraresten la pèrdua d'El Corte Inglés que ha anat a Tarragona. L'enveja pot mes, i no deixa veure la realitat.

3)  Metrovacesa com a projecte d'ingressos.

Es fan les obres de la nova Fira, on intervé l'entramat INNOVA, que fa aigües per tots els costats, i Reus es queda amb les obres, descompost i sense un real. L'entramat financer es va a l'aigua. Dins de tota aquesta rondalla anomenada Metrovacesa, al principi no comptava amb el suport de l'opinió pública, ni del sector comercial local, ni el suport de l'oposició, ni el projecte tenia una visió de futur.

Units per Reus observa el final que tots augurem: l'actual PSC–ERC-ICV, perden les eleccions municipals i no hi ha solució, les obres es paralitzen, s'entra en un conflicte d'interessos, surt a relluir tot l'entramat del holding INNOVA, i el pastís en comptes de ser dolç, és agredolça.

Units per Reus pensa que del segon capítol com en sortirem? Doncs ni Déu ho sap...! Una ciutat endeutada no creix i a la llarga mor. Els brots econòmics no es veuen, les retallades són cada vegada majors, el deute es menja als ingressos, aixecar el cap és molt dificultós.

Est és el final de l'últim episodi? Ja hi ha fumata blanca per Metrovacesa!. En el ple extraordinari municipal celebrat en data 19 d'abril del 2013, s'aprova la represa de les obres, a canvi d'uns diners per equilibrar els maltractats balanços municipals (38 milions d'euros). Però és viable el projecte? Es té un estudi de viabilitat econòmica?. Mes places de pàrquing per a què? Per tenir mes despeses municipals. Si amb 900 places no som capaços més que omplir el 50 % de la seva capacitat, amb les 1.800 que farem...? No entenem gens, solament que no és el model desitjat per a la ciutat, però els diners que recollim ens esplaia les finances!

Què ham fet el nostre actuals governants? Units per Reus, creu que no tenen, o no disposen de mitjans per donar amb el remei, el futur cada vegada mes negre, i el que és pitjor no hi ha gestors municipals. Hi ha molts que manen i pocs que dirigeixen bé la situació social i econòmica de Reus. Falta dinamitzar, gestionar, emprenedors, estalviadors, falta un líder de fiar, falta d'unió política municipal a la nostra Ciutat, falta sàvia nova... Aire nou amb partits municipalistes al capdavant dels reusencs. I un altre dia parlarem de solucions que tenim per a Metrovacesa!

Des d’Units per Reus sempre hem estat en desacord amb el projecte de Metrovacesa,  ja que és un centre comercial que perjudicarà el comerç de la nostra ciutat i alhora  la nostra capitalitat comercial de la qual el nostre comerç tradicional som capdavanters a tota Catalunya. De totes maneres per fer les coses bé caldria ajustar-se a les normes ambientals vigents:

1) Fer un estudi de l'impacte físic i ambiental de la zona.

2) Un estudi de viabilitat econòmica i de l'impacte que ocasiona aquest projecte a la zona i el   seu entorn.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

El guardaespatlles  24 d'Abril de 2013

Imposat per qui?

Si es imposat, es per algú capacitat. L'interventor?. Quina és la feina de l'interventor quan les coses no es fan bé?

Albert  23 d'Abril de 2013

Clar, amb una pujada del 17%

Clar, amb una pujada del 17% (Rebut en mà) en impostos ja podem despilfarrar i endur-nos de pas uns calers a la butxaca oi? lladres! No hi ha dret!

Reportatges