Divendres, 30 d'Octubre de 2020

Educació 360, una mirada de ciutat

El passat 11 de febrer, al darrer ple municipal, es va aprovar l’adhesió de de Reus al projecte 'Educació 360. Educació en temps complet', una iniciativa educativa, social i política que planteja la necessitat d’abordar l’educació dels nois i les noies atenent a tots els espais on es desenvolupa la seva vida.

Es tracta d’una iniciativa impulsada des de diferents institucions que treballen al voltant de l’educació, com la Diputació de Barcelona, la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, i que per desenvolupar-se amb èxit necessita suport a escala local. És per això que l’adhesió dels municipis és imprescindible, i la ráo per la qual Reus ha fet seu el projecte.

Educació 360 vol impulsar un canvi en el model educatiu atenent al fet que els aprenentatges i l’educació es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones, en un continu que suma el que s’aprèn a casa, a l’escola o al carrer, i que per això cal connectar l’escola, les famílies i tots els recursos actius de la ciutat. Es tracta d’abordar l’educació des d’aquesta nova mirada, una mirada completa, de 360 graus, sense parets mitgeres ni espai aïllats. I es tracta de treballar de manera conjunta, sumant esforços i recursos del conjunt de la comunitat, perquè les possibilitats d’afavorir la formació i l’aprenentatge siguin a l’abast de tots els nois i noies, per generar més i millors oportunitats per a tothom, i promoure i garantir l’equitat.

En el cas de Reus, aquesta visió global i, sobretot, la necessitat de sumar esforços i entendre l’educació com un espai de treball compartit, és un plantejament arrelat des de fa anys. La participació activa de les famílies, la col·laboració entre centres educatius i els espais de treball conjunt en el si de la comunitat educativa són bàsics per entendre la nostra dinàmica, feta d’iniciatives i projectes diversos. Justament fa unes setmanes impulsàvem els jardins educatius de les escoles bressol municipal, un nou projecte amb l’objectiu de reforçar el paper d’aquests espais de lleure en l’aprenentatge dels infants.

Des de l’adhesió al projecte Educació 360 continuarem treballant per avançar encara més en aquest plantejament, que reforça la idea que la ciutat, en el seu conjunt, és un espai d’educació compartit del qual tots i totes som responsables. I que reforça també l’aposta estratègica per l’educació que la ciutat de Reus ha expressat al llarg dels anys i des de la qual ha col·laborat en l’èxit de projectes de renovació pedagògica al conjunt del país. Des d’aquestes línies, el meu reconeixement a les petites i grans contribucions que dia a dia, des dels centres educatius, des de les famílies, des de les institucions i el conjunt de la comunitat, ho fan possible.

Maria Dolors Sardà és regidora d'Ensenyament i Política Lingüística.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics