Dilluns, 27 de Maig de 2024

El Bo, el Dolent i el Sant a la ciutat de Reus

08 de Desembre de 2017, per Alfonso Berbel

Aquest podria ser l'encapçalament d’allò que passa a la nostra ciutat, d'acord amb l'escrit publicat al Diari Digital de Reus sobre el tema: ‘Una radiografia del moviment Veïnal a Reus, Primera i Segona part’. A continuació, el Bo, el Dolent i el Sant.

El Bo seria el govern municipal, el dolent seria l'AAVV Monestir i la Coordinadora d'Entitats, i el Sant s'ho poden imaginar, la FAVR. Cada un té el seu paper en l'actual moviment veïnal, que s'inicia amb la Sedera, i així comença el circ.

La Sedera va ser una proposta amb la qual es van saltar totes les regles el llavors tripartit del Govern de l'Ajuntament de Reus. Volen fer d'un espai un munt de pisos, incomplint el POUM, i tot el que se'ls posa per davant. El cas és que arriba als Tribunals Superiors de Justícia Catalana i el seu resultat és que l'Ajuntament en surt escaldat. Poden consultar-ho a les hemeroteques. Això és l'obra del Bo, el que fa tot el bé per a la societat civil de la “City”, però deixant les arques municipals sense ni un duro i un endeutament que ens porta a perdre l'Hospital de Reus, que passa de ser municipal a la Generalitat, per falta de recursos i mala gestió, entre moltes altres coses tan ben fetes.

El Dolent de la pel·lícula és l'oposició (AAVV Monestir i la Coordinadora d'Entitats), que va portar al Govern Municipal a desistir de les seves magnífiques obres, sobretot les de la Sedera, portant el cas al TJSC, amb el suport veïnal d’unes 4.500 firmes. El resultat va ser negatiu per al  Bo. Aquí s'encén el moviment veïnal de Reus.

EL Sant ara surt a escena, el ‘sant beneït’, que és de la devoció del govern municipal. Aquest paper se li atribueix a la FAVR, amb ordres perquè esbandeixi l'AAVV Monestir. L'aparta de la FAVR i, mitjançant un contenciós, ha de ser admesa novament. Aquest fet, novament no fa més que encendre l'odi i les picabaralles entre les dues associacions de veïns que comparteixen el mateix espai. En una, l’AAVV Pastoreta, protegida i avalada pel llavors govern municipal, i amb la FAVR, tots dos es llancen a la jugular de l’AAVV Monestir, fent-li la vida impossible i menystenint-la. Ha de pagar el seu enfrontament amb el govern municipal i, a més, aconseguir una victòria moral, ètica i lògica per mitjà de la sentència judicial. L’AAVV Monestir, però, no s'arronsa i cada dia creix la seva activitat lúdica, cívica i social. És a dir, triomfa, i això és un altre punt que encén els seus oponents.

Aquest fet, per part de l'AAVV de Monestir, enrabia i produeix un mullader permanent i constant que l'anterior govern va atiar amb mà de seda, però dur, i que l'actual govern no ha sabut, millor dit, no vol posar fi al problema, perquè en té un altre de més greu. És que l'actual president de la FAVR és còmplice polític d'el Bo (l'actual alcalde). Aquest, per fer una gestió a ulls de la societat (no deixa de ser un paperot), no se li ocorre més que contractar una persona que faci de mediadora i solucioni el problema entre les associacions de veïns de La Pastoreta i Monestir. Resultat: sis mesos de contracte per a una persona pagada amb diners públics (malbaratament sense solta ni volta), per confeccionar un informe que ja per endavant se’n sabia el resultat i el millor del cas és que durant els onze mesos que ja han passat d'aquest fet, ningú hi troba la solució. Això demostra la ineptitud dels nostres gestors municipals.

L’AAVV Monestir ha presentat infinitat de propostes per escrit, per tal de solucionar el problema, ha estat l'única en fer-ho: ni una resposta, ni un comentari, ni una solució per part de l'actual govern municipal. A què esperem? Què pretén l'actual govern municipal amb el silenci? Són capaços de donar solució als problemes? Esperen que es resolguin per la seva deixadesa i despotisme? O potser al fet que es produeixin enfrontaments desagradables?

Cap solució ni compromí per part de l'administració local. Aquesta és la política que du a terme aquest Ajuntament amb les actuacions del municipi. Això sí, manipulació a preu fet i amb criteris dispars, sense sentit comú i menyspreant la societat civil de Reus.

Alfonso Berbel és president de l'Associació de Veïns Monestir.

 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

CHODES  16 de Desembre de 2017

Contestación a los Sres. Josep y Alfonso

La AAVV de Monestir, lo que hace lo hace con transparencia. El mercado medieval fué solicitado al Ayto. concedido por este, tras su solicitud para que se pusiera en el Pº Misericordia. Las actuaciones musicales son pagadas con las subvenciones y recogida del dinero mediante aportaciones vecinales, y las meriendas todas ellas muy generosas con un dinero mínimo lo sufraga la AAVV Monestir. Esta AAVV es la que más actividades realiza de todo el municipio de Reus, y participa en casi todos los actos que programa el Ayto., salvo los que realiza la Federación. Esta AAVV tiene las cuentas a disposición de sus afiliados, y al Ayto. le presenta las cuentas claras y sin tapujos, no como otras que no presentan nada... O sea, que si quieren saber más, se identifiquen, vayan a ver las actividades, las meriendas, y los actos organizativos y comparen con las suyas. Seguramente que la envidia les corroe en demasié. Pero la vida es así, unos valen para lo que se proponen, y otros para criticar sin saber la verdad.
Así que pan y ajo señores y para Navidad les Felicito para que tomen una copa de cava a la AAVV de Monestir. Soy miembro de la AAVV de Monestir.

Josep  12 de Desembre de 2017

Hipocresia

A este señor le tendrían que pedir cuentas. ¿Como fue el mercado medieval? ¿Por qué el Ayuntamiento te permite todo? Misterio....

Alfonso  11 de Desembre de 2017

Mentira tras mentira Señor Berbel.

Ha mis 70 años e visto de todo, y usted que va de digno y cobra toda las actividades que hace en su Asociación de vecinos, no sea hipócrita, el dinero se lo saca a las personas mayores que son los que tiene usted. lo peor de todo es que recibe subvenciones " dinero publico" donde va ese dinero?? A todo cerdo le llega su San Martin .

Cambados  08 de Desembre de 2017

Me quedo pasmau...!!!

Siii, ese sería mi opinión sobre el escrito, pero, tengo que decir que he seguido desde hace tiempo las acciones vecinales de Reus, y en cierto modo, creo que algo de verdad hay en el escrito. Espero que todo se resuelva con la entrada de estas Fiestas Navideñas, donde la Paz y la Convivencia deben ser tenidas en cuenta.
Saludos.

Reportatges