Dimarts, 20 d'Abril de 2021

El superàvit que paguen els reusencs

03 d'Abril de 2017, per Andreu Martín

Com un govern pot treure pit de tenir un superàvit de 5,9 milions d’euros amb les necessitats que té la ciutat en aquests moments? Com un alcalde pot reconèixer un superàvit d’aquesta magnitud quan totes les demandes dels ciutadans no han estat ateses? Aquestes són les preguntes que ens fem al PSC, perquè des del nostre punt de vista és incomprensible. Difícilment es pot justificar millor la mala gestió del govern que amb el seu propi reconeixement.

Que un ajuntament tanqui els comptes amb superàvit no és pas sinònim d’una gestió eficient, al contrari, perquè significa que s’han deixat de cobrir les necessitats de la gent degut a una manca de previsió adequada en la dotació de les partides corresponents al pressupost. Ara es fa evident que l’alta pressió tributària que han patit els ciutadans des que CiU va arribar al govern ha estat per damunt de les necessitats de la ciutat, així com la manca de justificació per mantenir el 4 % de bonificació al pagament anticipat de tributs. També demostra que el dèficit de l’IMAC, que ha provocat la dissolució d’aquest organisme, s’hagués pogut solucionar fàcilment. A més, s’hauria pogut fer una aportació dinerària a l’Hospital de Sant Joan per rebaixar el dèficit que l’ha portat a estar en causa de dissolució. És molt notable que en els darrers anys l’excedent acumulat ha superat els 30 milions d’euros i no s’ha dedicat ni un cèntim a avançar la reducció del deute del nou hospital, que hauria suposat una reducció definitiva del lloguer que es cobra i el dèficit que suporta.

La situació evidencia encara més la manca de visió del govern i la mala gestió. Per això lamentem que l’alcalde Pellicer ens acusi el PSC de mentir. A cap ciutadà se li escapa que el govern no és capaç de solucionar els fronts oberts que té a la ciutat. Molts ciutadans i entitats han rebut també aquest any la justificació de no hi ha diners per tancar la porta a les seves demandes. Què els dirà ara l’alcalde quan se’ls trobi pels barris desprès d’anunciar tot el que no hi ha volgut invertir?

No és de rebut que l’alcalde respongui al ‘no’ als pressupostos del PSC amb demagògia. La resposta del PSC sempre anirà en la línia d’atendre millor les necessitats dels ciutadans. Tampoc no és de rebut que un alcalde utilitzi els barris com a moneda de canvi, assegurant que si el PSC no aprova el pressupost no s’hi podrà fer cap inversió. El superàvit demostra sobradament que si el govern no ha fet res als barris és perquè no ha volgut. De diners, ni ha. I no s’utilitzen per atendre les necessitats de molts ciutadans.

Només confiem que el govern no torni a proposar aplicar un nou augment dels impostos amb les ordenances tal com va fer el 2016. Ningú no ho entendria.

Andreu Martín és portaveu del PSC de Reus.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Prim  05 d'Abril de 2017

Al Jordi

Época tripartit es prometien Moltes coses

entens  05 d'Abril de 2017

Vergonya?

vergonya tindrien que tindre vostés, qui ha porta a l'ajuntamet a aquesta situació? qui va fer les obres faraòniques de l'hospital i Tecnoparc? qui va ser incapaç de tirar endavant el centre comercial? en fi. falta de memòria voluntaria?

Pere  04 d'Abril de 2017

resposta a Carricondo

I si qui t'ho diu cobra com a director d'un institut públic, portaveu municipal i membre del Consells Comarcal i s'emporta més de 5000 EUROS al mes te'l pots creure o escoltar?

Juan Antonio Carricondo Oyonate  03 d'Abril de 2017

I si parlem de dèficits?

Si és bo no és bo i si és dolent pitjor. No es pot trepitjar de peus a terra i treballar pels 'paganinis'? Qui te uns sous garantits i molt per sobre de la mitjana de la gent normal s'ha convertit en un parany sense sortida. Qui no pot que es foti! Això és treballar per als votants i les persones?

Jordi  03 d'Abril de 2017

Superàvit Fictici

Els hauría de caure la cara de vergonya a aquest govern, anunciant aquest superàvit. !!!.
Tenint escoles com els Ganxets 10 anys en "barracons", ........així qualsevol.

Joan  03 d'Abril de 2017

Au va!

Vostè és conscient del pufo que va deixar el seu jefe, el Pérez, en aquesta ciutat. No l'acabaran de pagar ni els nostres tataranets. No interessa res del que vostès puguin dir. A Reus l'han colapsat els sociates