Diumenge, 29 de Novembre de 2020

A la fossa faràs cap amb vestit sense butxaques

16 de Desembre de 2016, per Margarida Barberà

El dia 22 de juliol de 2016 es va realitzar la inauguració oficial de la sala de vetlles de Riudecanyes; l'última de les cinc sales de nova creació que impulsa el Consell Comarcal del Baix Camp. El cost total de les obres de la Sala de Vetlles ha estat de 75,443 euros dels quals 45,000 els aporta el Consell Comarcal i els altres 30,000 el consistori. Aquest servei funerari donarà servei als municipis de Riudecanyes, Duesaigües i l'Argentera.

A casa de molts de nosaltres, almenys a la meva, sempre he escoltat als més grans exclamar: a la fossa faràs cap amb vestit sense butxaques. La butxaca d'aquestes sales de vetlles (necessàries i oblidades en molts municipis del Baix Camp) van venir de l'aprovació del Ple del Consell Comarcal del Baix Camp del dia 29 d'abril del 2014 el qual van aprovar destinar 150,924 euros a l'habilitació o construcció de sales de vetlla a Castellvell del Camp, Prades, Pratdip, Riudecanyes i Riudecols. Aquestes sales de vetlla estan integrades als serveis Funerari de Reus i el Baix Camp. Una inversió total d'uns 184,000 euros.

Els serveis funeraris com les sales de vetlles és certament un desconegut servei que a la comarca del Baix Camp està en mans del Consell Comarcal. A diferència de la resta dels quaranta escaigs consells comarcals repartits per Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Camp té protestat de competències com l'assessorament municipal, oficina d'habitatge, ensenyament, Oficina de Joventut, Serveis Socials, Promoció Econòmica, Patronat Comarcal de Turisme i, a més a més, els Serveis Funeraris entre altres.
 
Un desconegut servei territorial que per una banda presenta una important repercussió cultural en la nostra societat i, per d'altra banda, un pilar fonamental de ple dret, públic i universal. Un servei que s'ha transferit d'igual manera com l'ensenyament, la cultura, la justícia o la sanitat. Un servei que ha de conceptualitzar-se a la societat catalana com un afer social per pal·liar situacions de desigualtat. Un servei que es promogui a favor de la cohesió i de progrés social entre les persones tal com estableix a la llei 12/2007, Llei de Serveis Socials.

Tanmateix Esquerra Republicana de Catalunya hem de contemplar fermament totes aquestes divergències territorials que comporten les competències bàsiques com a noves alternatives del debat de model d'Estat. Com a partit republicà, democràtic i d'esquerra, ERC hem de posar ja damunt de la taula un debat territorial per cohesionar i estudiar totes les divergències a través tant en l'àmbit municipal com de la societat civil. Tot això i partit sempre de l'objectiu d'unitat territorial considerem fermament la veu del territori. Perquè és aquí on rau el punt de partida. Els nostres càrrecs electes, a l'oposició o al govern, són la connexió directa de la societat catalana i per tant hem d'aprofitar-ho al màxim. Una línia de treball diari que es mou sense interrupció de les problemàtiques reals dels nostres convilatans.

Si realment la fossa hem d'acabar amb vestit sense butxaques almenys que a casa del mort cadascú.
 
Margarida Barberà és secretaria de Política Municipal d'ERC La Selva del Camp.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics