Dimarts, 11 de Maig de 2021

Procés participatiu per la reforma horària

19 de Gener de 2017, per Núria Gavarró

L'Ajuntament de Valls s'ha adherit al procés participatiu de la reforma horària que s'ha endegat a nivell nacional i que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps. Aquesta iniciativa ciutadana, formada per un grup divers de persones expertes i independent de qualsevol organització, vol impulsar una transformació positiva en la nostra societat a través d’un canvi d’horaris. A partir d'aquest propòsit inicial han impulsat el procés per la reforma horària que ha de permetre un canvi real en els horaris a través d'un gran pacte nacional i d'una llei per a la reforma horària.
 
En el marc d'aquest procés participatiu des de la Regidoria de Participació Ciutadana de Valls hem programat dues activitats al Convent del Carme durant aquest mes de gener. El passat divendres, 13 de gener, a les 18 hores, el promotor de la reforma horària i diputat al Parlament, Fabian Mohedano, va explicar la iniciativa a la ciutadania de Valls. Mohedano va parlar dels hàbits horaris cívics, que potencien la igualtat entre les persones, les nostres capacitats de bona relació i la nostra salut i benestar i el públic va poder participar amb diferents aportacions. La conclusió va ser que cal gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps. I és que sincronitzant els nostres hàbits horaris amb els de la resta del món i amb un ritme més ordenat, aconseguirem guanyar temps al temps i, en definitiva, millorar en salut i qualitat de vida. El procés participatiu continua amb una segona activitat que es farà el proper dia 25 de gener a les 19.30h, on el consultor Xavier Peralta conduirà un taller on la ciutadania vallenca podrà fer aportacions i suggeriments a la iniciativa. Els eixos de debat seran el teixit productiu, l'educació, la cultura i l'oci, l'administració, el comerç i el consum i la mobilitat. Per a participar en aquesta activitat cal inscriure's prèviament a participacio@valls.cat.
 
Des de l'Ajuntament de Valls creiem que és necessari canviar els nostres hàbits horaris per tal de millor en benestar i guanyar en qualitat de vida: ja sigui a través de compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina; introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida; avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar o sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals. Es tracta d’ordenar el temps i adaptar-nos als estàndards europeus i a la cronobiologia de les persones per guanyar en salut i benestar.
 
Núria Gavarró és regidora d'ERC a l'Ajuntament de Valls de Participació ciutadana i Igualtat.
 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  20 de Gener de 2017

No cal fer canvis!

'Virgencita, deixem com estic'. Que soluciona fer canvis? Algú pot explicar, clar i català, els avantatges de nous canvis i dels canvis horaris cada any? Números clars i entenedors per a tothom, si us plau! Ara està de moda això!

Reportatges