Dilluns, 27 de Maig de 2024

Molt circ i poc pa

19 de Febrer de 2016, per Juan Carlos Sánchez

Durant els segles XVIII i XIX Reus era la segona ciutat de Catalunya. Avui en dia som la ciutat amb l’índex d’atur més elevat i el deute per càpita més alt de Catalunya (2.474 euros per habitant) i dels quatre més alts d’Espanya. En els darrers 10 anys s’han perdut el 40% de les empreses dels polígons industrials de Reus. Algunes han tancat per la crisi, però d’altres s’han deslocalitzat perquè a pobles veïns han trobat condicions millors per instal·lar-se. Davant d’aquest panorama, el govern local és incapaç de replantejar-se la política de sòl industrial i les condicions per atraure empreses, amb bonificacions fiscals o amb els incentius que facin falta. En aquesta línia, es va negar a aprovar la moció de Ciutadans per subvencionar empreses que contractin aturats si no la deixàvem sense una dotació concreta, que nosaltres havíem valorat en 500.000 euros.

I que no ens diguin que no hi ha diners. Saben que el pressupost per a les Festes de Sant Pere assoleix els 339.000 euros? I que el de les de Misericòrdia ascendeix a 166.000? O que el festival Trapezi ens costa 359.000 i la campanya de Nadal 260.000 més? Només això ascendeix a 1.124.000 euros. Pel que fa a les festes, amb menys diners no podrien seguir sent participatives i de qualitat? I algú ha valorat si la inversió en el Trapezi i en la campanya de Nadal té una relació cost/benefici que la ciutat es pugui permetre?

Aquest govern municipal ha modificat la dita de “pa i circ per al poble” per la de “a falta de pa, donem-los-hi circ”. És això el que volen els ciutadans? Esperen que el circ ens porti el pa? Doncs lamento dir-vos que això és altament improbable. El més important per a una ciutat és que els seus habitants s’hi puguin guanyar la vida, com a empresaris o assalariats, com a autònoms o funcionaris. I els pressupostos municipals aprovats pel govern amb l’ajuda d’ERC, PP i la CUP no hi contribueixen en res. De fet, seguim endeutant-nos sense plans per a un creixement econòmic que ens ajudi a pagar-ho. Per això, Ciutadans ha votat “no”. I que no ens diguin que el nostre vot negatiu dóna l’esquena a la ciutat. Ans al contrari. Són els qui han donat suport a aquest pressupost continuista i ruïnós els que impedeixen que Reus surti del seu embadaliment per tractar de tornar a ser la ciutat capdavantera i emprenedora que mai hagués hagut de deixar de ser.

Juan Carlos Sánchez és portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

fins als...  21 de Febrer de 2016

¿moros?

Los moros no tienen ninguna culpa, yo haría lo mismo. La culpa es de los vividores del ayuntamiento.. Nos están dando a entender que si no les presionas te sangran , sean de izquierdas, de derechas, de centro o de para adentro. Y con lo que te sangran se lo gastan en propaganda para ellos mismos...

JOAN DOMENECH  20 de Febrer de 2016

PENSEM QUE HI HA MASSA DESPESSES---TRAPEZZI ---

PORTEM I CADA MES D'ABRIL ENS MARXA UNA PORRADA DE DINERS PER ALIMENTAR A QUATRE FUNAMBULISTES FAMELICS, QUE ACTUEN BÉ `, PERÒ SI PLOU JA HAN ACABAT LA FEINA, LES FESTES NO S'HAURIEN DE RETALLAR, ES PART DE LA VIDA DELS GANXETS.........LA CASA GRAN ENS MATA AMB COBRAMENTS DE L'IBI, BROSSA, ETC, A GRAN PART DE LA GENT QUE COBREM MENSUALMENT 600 I MENGEM COM PODEM...I EN CANVI DAVANT DE CASA HI HA UNS FEIXOS DE MOROS QUE NO EN TREBALLA CAP Y COMPREN MILLOR QUE JO, SUBVENCIONATS FINS ELS ULLS ¿NO HEU PENSAT QUE LA MÉS GRAN GOTELLERA DE REUS SON ELS MOROS????

Reportatges