Dijous, 25 d'Abril de 2024

Reus, ciutat inclusiva

07 de Març de 2019, per Noemí Llauradó

Des de l’Ajuntament hem de vetllar per fer de Reus un espai de seguretat i garantia de drets. La justícia social és el principi que ha d’orientar l’actuació de l’Ajuntament al servei de la ciutadania per tal de donar els mateixos drets i oportunitats a tothom. Cal una visió integral de la persona i el seu entorn familiar, que tingui en compte les seves necessitats i preferències, en tots els àmbits de la vida.

Tant se val si parlem del col·lectiu de dones, famílies, infants, jovent o gent gran. Reus ha de ser la ciutat de tots i per a tots, i per això l’Ajuntament ha de treballar per la justícia social, la no discriminació i per l’educació de ciutadans i ciutadanes lliures. Tot això, aplicant una visió de salut a totes les polítiques. La millora de la qualitat de vida i salut de la ciutadania de Reus ha d’estar protagonitzada per polítiques que vinculin la salut, els serveis socials, l’educació, l’habitatge, el medi ambient, l’esport, etc. Les xifres de la violència masclista, l’exclusió social, la taxa d’atur, la vulnerabilitat energètica, són esculls a salvar en el proper mandat de govern de l’Ajuntament de Reus.

Catalunya té un dels processos d'envelliment més intensius del món, esperant que la població major de 65 i 80 anys assoleixi més del 33% i més del 12% de la població, a la meitat d'aquest segle. La gent gran necessita de polítiques que evitin la pèrdua de qualitat de vida. Cal afavorir l’envelliment actiu i alhora ampliar els serveis d’atenció domiciliària i la teleassistència. La violència masclista ha de ser erradicada i combatuda amb fortalesa, ja que és una de les grans amenaces dels drets socials que pateix la societat actualment. La implicació de tothom és cabdal per a assolir aquest objectiu.

Cal apoderar les persones per fomentar-ne l’autonomia en totes les vessants de la vida diària: autonomia en l’autocura i l’autogestió, autonomia en la recerca de feina, etc. Alhora cal fer de Reus una ciutat de i per a les famílies, fomentant la parentalitat positiva, oferint i recolzament adequat a cada nucli familiar. I tenir una especial cura en la infància perquè és el sector de població que pateix doblement els efectes de la vulnerabilitat social, ja que sense el recolzament i impuls necessari, difícilment podran superar els condicionants familiars quan siguin adults. Des de les polítiques públiques municipals cal dotar el jovent de les eines necessàries per apoderar-se i participar de la vida cultural, social i política de la nostra ciutat per poder viure de forma independent i amb llibertat.

Necessitem un municipi on la joventut tingui l’oportunitat de trobar una feina amb un sou digne, accés a un habitatge a preus raonables per emancipar-se, on pugui trobar una bona oferta formativa per esdevenir una ciutadania preparada, lliure i crítica, i on pugui gaudir d’un model d’oci alternatiu de consum saludable. Posem la persona al centre, fem de Reus una ciutat inclusiva i cohesionada, un ciutat on viure. Donem-li un impuls republicà!

Noemí Llauradó és la candidata d'ERC a l’alcaldia de Reus i regidora de Salut.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Josep Sierra Roca  12 de Març de 2019

JUSTICIA SOCIAL

Totalment d’acord en l’actitud de treballar per la justícia social i amb visió de futur, especialment pel que fa a la gent gran. Aquesta actitud de la Noemí Llauradó significa un gran valor per la nostra ciutat de Reus; més encara, en front d’aquells que tan sols l’hi aporten negatisme intencionat i barroer.

reusencv.3.0  08 de Març de 2019

plaza mercadal

Reus es una ciudad tan inclusiva que semana disfrazamos la plaza del ayuntamiento de una "performance"independentista para "atraer turistas" c,on el dinero de todos..... , . Las fiestas de todos las transformamos en actos políticos, y la cultura esta limitada a los gustos de la burguesía del "circol" . Los medios de comunicación de la ciudad se convierten en un club exclusivo de pensamiento único y un largo etc etc. Es imposible gestionar una política social efectiva si los recursos de todos se destinan descaradamente a repúblicas imaginarias . Es lamentable que la segunda ciudad de la provincia de Tarragona tenga un hospital de ciencia ficción y una actividad empresarial en los diversos po´ligonos que da pena.. ¿que tal si nos ponemos a trabajar un poco y nos dejamos el postureo para el gantxet pinxo?