Diumenge, 17 de Gener de 2021

Viure enganyats o dir la veritat

03 de Juny de 2019, per Biel Ferrer

Hi ha dues maneres d'enganyar-se, A.: la primera consisteix a creure el que no és veritat; la segona, a negar-se a creure el que és veritat. Estic d'acord amb Kierkegaard. I em sembla que tu també, A. Per això et diré la veritat, no pas la que els relativistes postmoderns titllarien de subjectiva, d'exclusivament meva, sinó l'objectiva, basada en evidències tangibles i empíriques. Reus per la República - Primàries va obtenir, a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, 791 vots, menys del 2% dels vots emesos. Això ja ho saps, A. En necessitàvem uns dos mil per tal de superar la barrera del 5% per a poder entrar a l'Ajuntament de Reus. És, doncs, un mal resultat perquè no hem assolit l'objectiu d'entrar-hi. Això és veritat, A. Cal reconèixer-ho, analitzar les causes de la desfeta i esbrinar els errors comesos, entre els quals no hi comptem pas el fet d'haver-nos-hi presentat com a alternativa a l'statu quo, en relació amb el qual tant tu, A., com jo sempre hem estat crítics amb raons.

D'una banda, sàpigues i entenguis, A., que, sense suport mediàtic, amb recursos molt limitats, hem constatat grans dificultats per a poder explicar i fer comprendre un projecte nou com el nostre de radicalitat democràtica i nacional que volia superar el localisme (de campanar, mancat d'una idea clara i necessària de país), el partidisme (contrari a la unitat d'acció), la inèrcia de les eleccions espanyoles del 28 d'abril (que pretenien esborrar de la nostra memòria el Primer d'Octubre) i l'autonomisme (improductiu i dilatori), que estem segurs que han pesat força en l'ànim i en el capteniment dels electors, els quals, a partir d'ara, amb la política de pactes amb els partits del bloc repressor del 155, es meravellaran, com diria sarcàsticament Llull, amb més mentides, més fal·làcies i més preses de pèl (en)sumades.

D'altra banda, hem de reconèixer, A., que no hem pogut i, probablement, no hem sabut fer arribar el nostre missatge a prou ciutadans, això és evident, ben cert: per tal de fer municipalisme participatiu, independentista i de progrés, probablement ens calen altres arguments i mitjans, més convincents i més potents. És imprescindible fer entendre als reusencs que la independència no és pas un concepte abstracte, sinó que té una relació directa i immediata amb la qualitat de vida dels ciutadans: per exemple, té a veure amb la liquidació de les llargues llistes d'espera per a les operacions mèdiques a l'Hospital Universitari Sant Joan, ultra l'excel·lència en la gestió. M'adono que, com sempre, amb el teu silenci, A., assenteixes a les meves paraules.

Suposo que estaràs d'acord amb mi, A., que ara toca, doncs, pair els resultats i que caldrà analitzar a fons com es pot mantenir la feina feta en forma de llavor per al futur. No soc pas tossut, A., sinó perseverant a fi de bé. No vam néixer fa pocs mesos per a defallir ara, oi? No hem vingut pas a rendir-nos. Bé caldrà continuar la lluita mitjançant la reflexió i l'acció. Per tant, ens mantindrem amatents a la política municipal i nacional, A., com a actors socials i com a opinadors a mitjans i a les xarxes socials. I per a això compto amb tu, A., entesos?

I, talment com dono les gràcies, per la feina i pel suport, als voluntaris i als votants que ens han fet confiança perquè han preferit dir la veritat en comptes de viure enganyats, també agraeixo el teu discret i esperançat suport, A., a tu que la injusta llei electoral no et va permetre votar malgrat que ja fa anys que vius a Catalunya, que has après a parlar la llengua d'aquest país -que t'ha acollit sense demanar-te que renunciïs als paisatges de la teva llunyana pàtria estimada- i que cada dia treballes ací i hi estudies, pateixes pels mateixos neguits i pregues pels mateixos delits... i en respires i n'estimes els topants, de la nostra sotmesa ciutat de Reus.

Biel Ferrer Puig, filòleg i núm. 3 de Reus per la República - Primàries.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Tortajada Rodriguez  03 de Juny de 2019

Les bones idees no deixen de

Les bones idees no deixen de ser-ho perquè no triomfin, pot ser que no estiguin ben assimilades o que no s'hagin comunicat bé.Estic d'acord que no cal defallir ara i mantenir oberta la porta de la llibertat, per a poder eixamplar-la.
Gràcies Biel!

manel  03 de Juny de 2019

La Veritat

Totalment d´´´´ acord amb el seu analisi del fet, blackout mediatic i vui pensar que per la premura de temps, el missatge polític no va ser prou elaborat per poguer-se endirsar a les diferent capes socials que ens calia.Caldrá doncs traballar moltissim el missatge i sobretot "finanançar" l´´ acces per la máxima difussió possible.