Dijous, 29 d'Octubre de 2020

El Consell Comarcal del Priorat ofereix un servei d'integració de nens acollits en famílies extenses

El servei supracomarcal s'encarrega de realitzar l'estudi de les famílies extenses i fer el seguiment dels nens i la família mentre dura l'acolliment

18 de Setembre de 2017, per Redacció
  • Presentació del projecte

    Cedida

El Consell Comarcal del Priorat ha presentat aquest dilluns el Servei d'Integració en Famílies Extenses (SIFE), emmarcat dins del programa de suport a les famílies amb infants i adolescents en situació de risc i desemparament. Serà l'encarregat de dur a terme el projecte 'La meva família m'acull', impulsat pel departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

El SIFE compta amb un equip especialitzat en acolliment amb família extensa. S'encarrega de realitzar l'estudi per trobar possibles famílies acollidores dels nens que resten tutelats pels serveis de protecció competents, així com dels seguiments dels joves i la família.

L'objectiu prioritari del servei és realitzar un seguiment acurat dels acolliments oferint, en tot aquest procés, suport i assessorament a les famílies i els infants per tal de garantir una resposta adequada als menors. Des del SIFE es possibilita que els acolliments es puguin sostenir tot i la fragilitat d'algunes situacions en les quals es troben. En aquest sentit, es realitza un treball de suport i acompanyament i també se'n reforça la xarxa social.

Aquest seguiment inclou, a banda del suport als menors, l'acompanyament als acollidors en la seva tasca de guardadors. La finalitat és garantir al menor el desenvolupament de la seva personalitat, i cobrir les seves necessitats en l'àmbit físic, psíquic i emocional.

El SIFE també realitza estudis i valoracions encomanades per part dels Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA) d'aquelles persones que, per la seva condició de família extensa, estan disposades a acollir un infant en situació de desemparament. A banda, s'ofereixen espais formatius i es proporcionen trobades de grup que permeten l'intercanvi d'experiències.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics