Dimarts, 26 de Gener de 2021

L'Ajuntament de Falset actualitza l'IBI urbà i l'Impost de vehicles

La mesura s'emmarca en la revisió periòdica d'aquests impostos

29 d'Octubre de 2019, per Redacció
  • Ajuntament de Falset

     

L'Ajuntament de Falset revisa a l'alça el coeficient aplicat a l'Impost sobre Béns Immobles de naturalesa urbana i a l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica. En el cas de l'IBI urbà, que no es revisava des de l'any 2015, el coeficient passarà del 0,585% al 0,614%, encara molt lluny de l'1,1% que permet la llei. En el cas de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, que no es revisava des del 2013, el coeficient aplicat passarà de l'1,7% a l'1,8%, 0,2 punts per sota del que permet la llei. Tots dos coeficients es van aprovar en Ple aquest dilluns i seran aplicables a partir del 2020.

Àngels Rocamora, regidoria d'Hisenda, afirma que l'increment de tots dos impostos "s'emmarca en l'actualització que d'aquests cal fer de manera periòdica, amb l'objectiu de poder seguir oferint uns serveis de qualitat a la ciutadania". Rocamora explica que "les despeses de personal i manteniment dels serveis i equipaments s'incrementen amb el pas dels anys i, per tant, cal fer els ajustos necessaris per poder-los mantenir al mateix nivell i, si pot ser, millorar-los".

Per la seva part, l'alcalde Carlos Brull subratlla que en el cas de Falset "oferim uns serveis i disposem d'uns equipaments que no són habituals en poblacions de dimensions com la nostra, però que cal entendre en els termes de la capitalitat comarcal de Falset". En aquest sentit, Brull apunta que, per poder mantenir la qualitat d'aquests serveis, "l'Ajuntament de Falset conjuga la cerca d'ajuts de les administracions superiors, la imaginació per contenir la despesa, com per exemple amb les mesures d'eficiència energètica implementades en carrers i equipaments, i les revisions dels impostos, taxes i preus públics". En aquest darrer cas, Brull exposa que "les revisions d'impostos, taxes i preus públics són imprescindibles, però les farem sempre amb contenció i quan siguin necessàries".

 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges